長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
M1 Macbook Air + iPhone SE + AirPods Pro不知幾正
唔係Apple出嘅嘢有問題
係佢出咩你哋都買先係問題所在
其實我有段時間雙修
IPhone X+ 中階android

用左一段時間,唔計WhatsApp history 呢d
android 有killer apps 令我轉唔到會
但係IPhone 係無呢樣野
Face ID 係生不逄時啫, 如果唔係武肺, 我堅持 Face ID 係好用過 Touch ID 嘅
雙修。。。
如果sony學到就好了
不過我都係覺得apple 幾好用
有時係床用iPad ,電話放喺廳
有人打電話可以用iPad 聽
Airdrop 我覺得好用過藍芽好多
同埋自己覺得用落真係smooth 好多
好少會有lag 機問題
前日無啦啦滿電訓醒得番40%.....
個死人m額,見到都唔想用。samsung 摺mon 120hz 行前佢3 - 5年
D人拎返XR 話核電機出嚟比,唔好講降咗Grade,

我部小米11 70%電出街可以玩足12個鐘,XR係核電,我諗佢就係用咗ironman舊電

側指紋解鎖勁方便唔駛除罩,見d人用apple pay拉低個罩真心on9。

小米生態圈成熟,人難價廉物美,Apple你又有幾多家電會用佢?

成個Android OS比起IOS有過之而無不及,都係5000有找,比皮幾嘢買部低配嚟打飛機,我寧願買飛機杯
認同
我真心覺得face id 係次世代既feature 黎
android 一路都追唔上

無諗到會人咁多人留戀touch id
一直覺得apple 喺教主走果刻已經死咗
eco system影響個度唔同意,自身訊號同120 hz, ram, 呢幾樣根本完全無關,收最貴價俾次級硬件用家就請marketing 吹噓ios個system去賣機,完全係利潤考慮

多工我明會影響自家mac機,但部pro真係越出越柒,就係一部無賽道嘅超跑,慷慨少少得唔得

而家個apple已經無撚哂當年個innovation 同推動科技改進人類生活嘅使命感,淨係識搵錢,屌佢老母
Iphone不嬲都唔係sell性能
係Sell fashion
另一方面創新野Gadget方面做得又唔錯
ios 15無改
自從2019年已經無用過faceid
不過講真 你要翻touch id, 一係好似以前iphone6 果啲有條白邊係下面用黎touch, 咁就永遠唔會達成你另外一個要求真正全屏幕

一係就好似某啲andriod機 係機背做touch, 到時又俾人屌抄andriod
12 pro max 可以用一日半wo
冇失望,因為一開始就冇期望

至於lag我用咁耐都冇呢個問題

利申:7p用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞