長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
同樣
iPhone an機同樣無吸引力
留返啲錢買其他嘢好過
下.....
體驗下硬體同自由度
用samsung直頭可以當部notebook咁,有dex mode
4年前已經有呢個覺悟,所以轉左會
信號方面真係好差,因為工作關係不停去唔同國家,成日換sim card,自己部iPhone 永遠收信號都係收得最差,人哋人哋用an 機就收得好好。 買張40gb 諗住放wifi 出嚟畀部電腦下載動畫就慢到仆街,成日得個幾百kb/s,好少上到1.5mb 以上。難得有data 用慢到仆街,真係好撚燥。
只有毒L先會計5000 mah 可以用到幾耐
就係嫌upload再download麻煩 射去pc an機又無得air drop
上代s20
平平地4千蚊體下咩叫頂尖硬體科技
去旅行,一定係一an一ios
擺得遠梗係 unlock 唔到, 我成日擺喺度 unlock, 伸一伸個頭過去冇問題
同埋有 raise to wake, 邊使拎起撳制著 mon 㗎, 根本一拎上手同時望 mon 呢樣嘢用 Touch ID 都會做㗎啦
即係就算你唔返工都會去下街,帶埋尿袋出街都算,插撚住嚟用真係好撚柒頭皮,

不過可能你毒撚啦,返工唔駛外出,一放工返屋企,唔知係咪因為電話唔夠電,出街唔會多過三個鐘,所以同你講電量係晒鳩氣,因為就算你500mah都夠晒用

另外,Samsung,小米等An 機都有Face ID 同指紋,出街用apple wallet 要拉低個罩或打密碼真係好柒,

排隊比錢見到前面喺度左搞右搞又拉罩又打密碼真心想屌7佢快撚d

不過,可能你都唔會出街,更加唔會出街買嘢,上至家電下至馬桶全部都係網購,喺屋企插撚住條線唔駛戴口罩,又無問題。

果粉嘅生活模式真係令我大開眼界

PS. 有個built in app叫遊戲加速,自己搵
Dex mode唔係已經sell左年啦咩….仲創新…..
咪又係想好似surface咁一雞幾味,結果咪又係兩頭唔到岸
咁apple有未先,你係同i比唔係同an自己比吧。。。

有dex mode的話ipad pro.應該斷撚哂市
隻眼冇咁攰囉
60同120係好撚大分別
你用慣60,覺得玩兩個鐘電話隻眼好攰係正常
但你唔知原本120可以玩三個鐘都唔攰,你咪唔明個吸引之處。60hz其實啲殘影好明顯
喺條街到拉低個口罩face id 你覺唔覺好反人類

因為唔想拉低罩又要打六位數密碼,你又覺唔覺好落後

仲有,喺室內為咗更快解鎖個電話要伸頭埋部電話度你覺唔覺好低能
通常都係得啲毒撚先會對自己電話既理念打咁大段嘢😂
出街都仲要不停玩電話究竟邊個先係毒撚😅
呢d嘢就算啦,果粉覺得就算用唔到Face ID,打密碼都係值得嫁
好想要返TouchID ,同埋無左獨特性
你仲同佢講60hz同120hz,佢地識條撚咩
廣告,ipods 斷線
唔鍾意香港咪移民囉死暴徒
你點都叫唔醒裝睡嘅人
我對電話無乜理念,

其實果粉一句話「只要係iPhone乜都得」都無問題

不過,你唔好周圍同人講iPhone無指紋解鎖其實係well design ,60hz其實靚過120hz 囉
係連登講理性好難

多謝師兄支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞