長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
買副機係都買android 三千幾四千蚊嘅中階機好過喇
其實係全世界都唔多人咁做
電話都仲話好多選擇
Tablet 屆iPad 真係冇對手咁款
佢意思係無全面自主權
A14已經拋離an 機
An 機2021 旗艦都追唔上a13
其實唔係
你google下tablet市佔
只係香港特別多ipad
外國成行成市嘅amazon 香港都近乎見唔到啦

睇住APPLE下下創新都係學人加鏡頭
touch ID同3Dtouch 都整走埋
又點? 其實垃圾機真係睇都睇唔上眼
APPLE又唔爭氣
你快啲用返15Hz mon
電量緊要呀

唔撚識整個option比人揀60 定120?
咁咪兩批用家都滿意囉 iPhone 柒頭就柒頭啦 事源要電量
其實整張卡純save 或者放到icloud我都ok
因為 Apple 認為 Face ID 係先進過傳統 Touch ID, 除非有 mon 底 Touch ID, 否則你冇可能喺旗艦機見到同時有 Face ID / Touch ID
你唔好夾硬拗啦on9

你唔需要唧
點解我唔可以control 我個history ?
其他os 都可以,點解iOS 偏偏要阻止呀?

我屌apple 弱智咋唔係屌你老母呀
你幫apple defend 黎做乜鳩呀

你defend 其他野都算啦
within range 先可以forget wifi 呢個垃圾設定都defend?
你係咪懵撚左呀
實名之後冇data 卡點算
所以iphone12pro最大賣點係6GB ram
不過最好都係學ONE UI可以鎖定一啲常用app永遠唔kill

「6GB ram」12 pro超強大!保留後台背景app防reload能力遠超「4GB ram」
https://lih.kg/2258440
On9打手
唔會
s21 120Hz你都唔覺得順
證明你係盲撚果粉囉
share 用嘅機用無痕基本啦吓嘛
其實最實際都係唔好連屋企/公司以外嘅wifi,直接用數據算
成件事同ios13前限制數據down >200mb嘅app完全矛盾
前者焗你上無限/多數據嘅plan,後者又令你啲無限/多數據無用
好彩ios13解除限制
整細咗舊電,但部機又無細到輕到
Share wifi真係廢到痴線
放wifi比人用,隔一陣就要再連過
我認同佢閹割啲功能係好撚on9啊
但真心講Day1 Apple 已經係咁
年年出啲功能都係屌佢老母終於有
但就係吹佢唔撚漲吖嘛屌
咁一係轉會一係搵折衷嘅啫
我買apple 只係為咗reliable 既hardware 同OS
曾經既Android developer
咩自動燒ram 燒底板 燒pixel 試過曬
咩android brand 都試過曬
Bug fix 只等一年已經好好
一句 屌 比錢買難受
轉會
仲要唔使望mon 都解到 有時解咗人地睇咗個message 我都未睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞