長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
佢連鳩咗啲要登入嘅公共wifi我撳唔登入 跟住就淨係俾我揀dont use internet但係照連住wifi or use other network彈咗去setting
打緊機就次次都斷一斷 一係出咗去setting 一係就連住無登入wifi連唔到線 要我開control centre斷開跟住就輸咗 好撚燥
好認同
唔係話想做工程師,但有啲好基本嘅control都無
1. Control centre無得長按熄wifi
2. Whatsapp無獨立album
3. Wifi share成日斷線
用緊12pro ,一樣垃圾
我知plus&ultra有玻璃背
不過佢話要比較細部輕巧得6.2" s21可以拎出嚟鬥
>6.5"同>200g同輕巧無緣啦

所以物料造工同輕巧係有矛盾
部機要好賣一定係靚仔行先
否則史上最柒galaxy s5其實好好用,好輕同唔跣手

我想買6gb ram嘅12pro,但真係唔想要個不鏽鋼,又重又易花
差啲以為自己打
而家轉咗三叔,本來心思思想等iPhone 13再入部玩下希望有啲賣點啦,有120hz就夠
佢好多年前已經係咁啦,由冇flopy,冇cd drive,冇USB都係咁

但你冇可否認佢用咗佢嘅影響力影響緊全世界加快發展到下一代嘅嘢

你睇咗冇咗3.5之後,藍牙耳機嘅發展去到幾快,佢出AirPods之後真無線普及得幾快

依家我見好多有3.5mm耳機位電話嘅人都係用真無線藍牙耳機

Apple佢係pk,但佢呢啲真係有積極作用
原來講緊用watch俾錢
sor自膠 我講緊用電話比
watch俾錢最常用都係express travel你唔講我都唔記得watch可以double click比錢唔使入密碼
最撚激氣係我送左我部2012 mbp 俾我家姐用
我買左部2020 年version 用左一年多d 就燒9左底板 我家姐個部仲完好無缺
不過老實講有幾多個真係會裸機用
出新色都吹奏一輪,結果戴晒殼
所以Apple咪行穩陣咯,加減少少嘢,等冇咁多鍋氣先

但就變咗擠牙膏式update
屌,我一路以為係我屋企個wifi 廢,寬頻廢添
佢最勁係個software叫做穩定,spec加少少已經夠起碼唔會做臭自己果朵,可以理解為保守,冇乜innovative嘅feature
用shortcut 都要㩒個制
你講得冇錯既,的確我最近都為咗方便買咗airpods pro,但我覺得佢推唔緊要但要比人有得選擇囉
你唔買Apple邊有錢研發新科技啊
最煩係airpods攞黎傾電話啲電倒水咁 戴住口罩又聽唔清 所以我如果講得耐都係用返有線
叉緊電冇得用耳機好煩
11+ smart battery case
真係好弱智
懶係有動畫咁
訓左幾多年, 依家先開始
食老本 唔係一早執得
由x 到 12都冇乜分別
加個鏡頭換過相機零件又一代
Face ID 完全廢 個個要帶口罩個期
12都要照出唔改
13個個都ff 有返指紋解鎖
希望整返啦 真係好需要
ohh, 我以前開始用慣exposé 又覺得冇乜所謂
就算番工用windows都冇咁用
如果你一定要用mac又要呢個功能
可以試下Dockview不過暫時仲係beta嚟
你好貪心
又samsung又Sony又iphone
國絲mark 2?
放棄Sony了,對唔住,都係接受唔到
粒chip係成部機最有heart嘅位架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞