長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
https://www.trustedreviews.com/news/touch-id-iphone-3563873
Face ID has iPhone X users in the Trusted Reviews office divided and, to find out how our readers feel about the feature, we ran a poll on the website over the summer in partnership with Apester, asking: “Do you prefer Face ID or Touch ID on an iPhone?”

Of the 13,626 people who voted, 8806 (64.64%) chose Touch ID and 4818 (35.36%) chose Face ID.

For readers based in the UK, the gap was ever so slightly smaller, with 2530 people (60.89%) voting for Touch ID and 1625 (39.11%) choosing Face ID.
其實隨便去google face id vs touch id 都好多result 下
快過你reply 等我覆
細有細好
岩晒手位
Steve jobs 都話細機好
lamy
s21+ 同 ultra係玻璃背
再講120hz is an option
雖然有但唔開係有啲戇鳩
屌你諗唔到
到時又整大 data poll 又科金俾電訊商
有咁多連登仔認同樓主
我就放心晒
蘋果擠牙膏都唔係第一日啦
今年出 M1 算係破革啦
再下個大改可能又等 10 年
samsung直頭有60, 90, 120
好認同
hardware 除咗粒chip apple 真係廢到傻
其實佢有心, 可唔可以俾返airpod pro 個nc 我, 用撚住由一開始有變到冇咗
由最初冇control center、冇callkit俾app自動block垃圾電話真係年年屌
SE2係抵買嘅,雖然係散貨機
比啲用緊iphone 6s&7&8嘅人買
有返Touch ID對唔少人嚟講好重要
買128GB又唔算好貴
係舊電細,其他都滿足到單手撚
起碼冇12 mini咁貴
嗰時年年都係咁
屌又係cydia 已經一早有嘅功能
到近年先冇再jb都夠用
我唔識,但用番iPhone Pro Max 接受唔到
好疾
3k幾算係咁啦
iPhone 13上LTPO&120hz,又可以J
直接入卡落watch 到
宜家呢個社會係咪已經唔再比人批評,屌下就叫人揼撚左部機,屌下就叫人轉會
個信號真係不能同意更多,

垃圾到屌老母
係m$ 自殺, 好地地跟返win7 嗰套行根本相安無事, 屌佢win8 開始走火入魔, 唯有轉投冇咁痴線的mac os , 但近年mac os 竟然要跟iphone , 搞咗好多冇用的功能同弱智化
我由08年開始用Mac,由iPhone4開始用iPhone

利申先,我都成日屌9Apple,鬧佢不思進取

但Apple已經係好耐之前唔係賣創新嘅公司lu

iPod係一堆player出咗之後先出,佢係改善咗空間嘅問題,然後又用iTunes store改變人買歌嘅習慣(由成隻碟買到可以買單曲,可以係屋企試聽一陣首歌先等等)

初代iPhone最勁係multi-touch,但都係由人哋touch改善出嚟

出app store,但好耐之前都已經有smartphone可以裝app,佢係有個位令你可以好安全同放心啲去搵且同download app.

TouchId,指紋果啲Motorola一早有啦,但個體驗係點大家有目共睹,Face ID又係,之前啲所謂faceunlock笑話嚟

所以Apple好耐之前已經由創新者變咗做將一啲本來有嘅嘢改善嘅公司,早幾日mkbhd出咗條YouTube我覺得個諗法好合理,就係Apple同時有iOS,ipados,Mac os,佢出一個功能唔淨係要考慮某一個os,因為佢個賣點係成個生態,唔可以只考慮某一個os,咁就令到佢嘅功能咁落後

所以我非常同意屌9Apple擠牙膏,但唔太同意佢冇咗創新(因為佢不嬲係將有嘅嘢改善,而非冇變有)

佢擠牙膏到有5g就唔俾120hz,因為佢可能已經覺得今年部iPhone已經夠賣點(因為iOS13beta已經出過120hz嘅setting,證明一早已經想將120hz放落iPhone)
我最頂唔順apple就係佢為咗逼人用佢啲新技術就摵走啲舊有但好用既功能好似3.5mm同touch id咁,明明就可以同時存在但佢就逼鳩你一定要用新野
我做support,win10真係每日都屌鳩我,我已經嬲到自己唔會再用win,用macbook加chromebook
果陣用8+,一入餐廳就收得唔好,唔知而家有冇改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞