長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
冇咗touch ID已經棄用,
咁基本嘅嘢竟然冇
問題係碗仔翅貴撚過真翅呢,師兄
熄Auto join 同Forget network 兩個制喺哂到
ching有無用過Samsung機
旗艦全部玩ultrasonic屏下指紋
尷尬解鎖廢到

利申 s10+轉12 pro
平版用 MS surface 啦,冇得輸架
其實只係你唔願試

我轉過,無乜特別

no painful
有屏下指紋呀
ching有無用過Samsung機
旗艦全部玩ultrasonic屏下指紋
嗰個解鎖廢到

利申 s10+轉12 pro
我知呀, So What?
試下s21
你要within 個wifi range 先可以forget 喎
我阿公機note20個mon底指紋都極穩定
真係咁想要shortcut 嘅話
其實喺shortcut到整個
擺落homescreen/notification centre
成件事都好易嘅
係少少煩啫
apple 已經為你選擇好
我係指唔知有啲咩突破吸引去轉電話
公司機一齊用架
有用macbook pro, ipad, 係唯獨是唔會用iphone, 又冇back制,又冇touch id
用andriod就唔同啦,大把野玩,可以用shortcut maker直接skip鳩左kmb app個廣告, 淨係呢下已經爽到high high啦
自推
睇呢個po發覺好多人唔識用盡iPhone啲功能
仲嚴重過之前有咩功能好好用但好少人用嗰個po
其實我幾睇好Samsung Dex,如果ARM晶片可以突破到做到x86既野....
屌原來咁多人唔知iphone接收同wifi咁撚差sosad
iPhone 無突破,又越黎越貴

加埋好多接收同wifi 既煩鳩野

呢幾樣係好大既轉會誘因

唔係android 特別好,只係iPhone 差左
touch ID 最好係可以選擇幾時解鎖
我都係雙修
部 pixel 入手個時我都唔撚明點解放 sensor 係後面,用用下發覺正到痴線

最大獲係,有時唔想有人係旁邊個時解鎖到。。。。touch ID 有佢存在價值的
而家個部ipad pro thunderbolt 好似40GB
買左iPhone Pro Max 打機

無意發現同事部黑鯊4(原來強國牌子黎,勿屌)
玩落好順,完全係另一個世界,仲要15分鐘叉電叉爆

原來都係3000$ 多啲
我見好多人用 Android 都 disable 咗指紋 / 瞳孔 / 面部解鎖嗰啲, 問返佢哋點解唔用, 佢哋話成日認唔到又係要返密碼好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞