長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
仲有, 如果你係有意識拎部機上手用, Face ID unlock 點會慢過 Touch ID??
Face ID 個流程直情係好似冇 lock 咁用
我自己用開ipad mini
但嚟緊上堂諗緊好唔好屌部ipad jots notes用, 用埋嚟溫書
外加玩手遊
mini個mon for寫字太細
近排部12mini成日輕機用唔到 個mon完全冇反應 連閂機都閂唔到 要強制關機先閂到有時夜晚睇片睇幾個鐘就話過熱 要冷卻先用到 最誇張係有次考考下online Exam oral突然過熱彈咗 好彩冷卻之後miss俾我重考

利申12月拎機
可能係因為今個月嘅wwdc太無聊
俾三個例子來
人地個mon好咁撚多
經濟實惠轉小米,10 T pro除咗影相,樣樣都好過iPhone

你唔鐘意大陸機,轉Samsung ,又係另一片天
最ON9嘅係轉APP會自動kill app
屌佢老母
檔案管理window真係順手d
但真係得呢樣
我認同事後改係有佢用處,只係講真冇乜人會入個list到改,within range 改都叫折衷而多人用得着嘅做法。
講到尾Apple 由day 1 開始已經唔係行technical 路線,睇兩個steve由Apple I拗要有幾多個port已經係咁。
用Apple 就係受呢啲氣但你吹佢唔脹嗰下sosad
整咗個shortcut 係連續拍機背3嘢就熄Wifi
不過有時會唔小心熄咗
唔鐘意大陸機咪講Samsung lor,根本果粉就唔理性,

你講政治,ok,Apple將生產線全面移去大陸啦屌
account, browsing record
樓主開就咁多人正評

我個時開就個個負評 公平咩
gaming嗰啲囉
而家好多時見到都係gaming laptop/macbk
Steve Job有能力,將普通料變上菜,

但唔係人人都有呢個能力,唔夠料就買d靚料返嚟搭夠佢啦屌
好奇你唔再上佢屋企個record del 唔del 有咩分別
我電話淨係打下傳說,連登,social media打下電話
轉samsung有d咩變化?
gaming laptop係desktop replacement

MacBook係屬於ultrabook/netbook啲friend
咁當face id好用囉點解唔可以將兩個功能一齊放係部機到然後比人揀用邊樣
iPhone 4 年代,同水平機款全部都係垃撚圾,得iPhone 4一枝獨秀,當年叫名牌係實至名歸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞