長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
出全日街嘅話要100% 2.5次先夠用
呢樣嘢,好多廠更pk,例如razer果啲唔同批次出嘅電腦會用唔同嘅物料

gigabyte 底版分rev1/1.1/1.2全部嘢都可以唔同

我唔係撐Apple,而係佢本身基本版同上一級本身就大分別,風扇先係最少嘅分別
如果我係Apple,一定等Facebook使多啲錢,做大咗個餅先入去食佢仲好啦
如果冇 iMac 既出現都可能未必會有 iPod, iPhone
幾年前由iPhone 7+ 奐XS MAX ,用落基本冇咩分別。
轉左會去Note 20 U 基本上冇咩後悔,除左冇得收airdrop 之外
下部機可能轉Fold 3,試玩過Fold 2真係感覺科技進步得好快
我出左IPHONE 12 PRO幾日
即刻放左出返S21+
仲要差好Q耐3個鐘都唔滿
IPHONE 12 PRO
已用專用15W火牛

3叔差個幾鐘搞掂
Sony x1III, x5III, x10III,機身厚度係

8.2,8.2,8.3 mm

iPhone 12 pro max, 12 pro, 12,機身厚度統一 7.4mm

Sony 仲要為左偷位將lock key同指紋分開左,你話一樣就一樣啦,大家追求嘅野唔同
已經唔係如果嘅問題,apple 本身就係做電腦起家
IOS係真係唔錯
但硬件真係敗筆...冇TOUCH ID同肉酸瀏海
解決左呢兩個問題,其他都係小問題
求下你唔好轉呀呀,你一轉apple股價即刻drop to zero,基曲失業架啦
無瀏海有個前鏡一點咪一樣核突
無Touch ID唔認為係問題,一直保持入密碼
入密碼簡直係倒退返9年前
平放枱面又要拎起先解鎖 依個真心好撚煩
除非你只係望一望個notification 就算
你用touch id 解完鎖咪又係要攞起部機用

face id 買個stand
一有notification,望一望過去就unlock 到其實好方便
我係一直入密碼
At least你女朋友無咁易開到你機
爆買Apple
其實香港都有,但似乎冇乜力水去推
結果搞到好似只係陳列牆

每次見間間都有職員企嗰度架,但幾乎都冇人問佢homekit野
要逼你開嘅你估用密碼就冇問題?
一粒鐘連iPad Pro都差得滿啦你個牛同線擺明有問題bor
我用10W差12 pro max都唔駛一粒鐘就個位數到滿啦你差乜野?
起碼你唔會半夜俾人開咗機先
所以一定要有兩部電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞