長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
同埋唔知點解iOS同android兩個os唔可以共存

得返android Google唔會擠牙膏?Google photos唔再無限見識過啦

得返iOS Apple會點?唔使問阿貴啦

兩套os for唔同嘅人,都唔知有咩好嘈

不過我都係要屌ms windows真係好撚垃圾
佢由以前已經係擠牙膏式出jb啲功能啦
未出control center嗰時都唔知用咗幾多年SBSettings被an機恥笑
雖然我都知啲人想要個list,屌都有佢哋嘅道理
都係啲佢哋一定好易做但死都唔做嘅嘢,macOS都有嗰個list啦
只係真係apple嘅做法dayone已經係咁狗,除左轉會同搵折衷方法真係無解,係到屌都幫唔到件事架啦
同埋唔上番個frd屋企嗰個例子真係幾有趣先忍唔住問吓
其實好多人話face id帶口罩冇撚用,但係點解我自己帶住都照開到
Machine learning 可以學你面容變化,口罩日日差唔多款係有機會俾佢學到認到你
Apple Pay 只能放12張卡,apple 好似無諗擴充wallets 個容量,完全唔夠用
本身貪佢夠方便先由an轉iphone5s
如果13無新嘢我都會轉返an
可能玩吓google pixle 起碼平返一截先
我有WO WIN10
某程度上近年無咩創新嘅情況下
幾欣賞apple啲privacy嘢嘅
都叫反其他bigtech方向而行啦
Google叫做係做search engine 廣告起家嘅
Facebook更加唔使講開曬片咁
Sign in with Apple 係我其中一樣近年幾鍾意嘅feature嚟
對抗番Sign in with Google
嚟緊iCloud+都算唔錯
但同時雲上貴州
呢度好2多人話無分別
轉過,用唔慣,用黎iphone無電既時候既後備機
ip4用到而家
淨係希望大電同唔好成日發熱
其他都無乜要求
一向尊重轉會
同其他人討論都理理性性,只係講緊一係轉會一係就唯有搵折衷
唔介意嘅可以睇番你自己個例子幾on9先
雲上貴州冇計,一個商家佬會諗賺錢最大化,共國真係令佢賺唔少,點都會奶,但佢都叫諗到個折中方案又滿足到共國要求又唔得罪非共國用戶

不過我哋就慘啲,如果一嘢港共同一處理就gg

我都諗緊轉唔轉us保平安
an狗圍爐區(1)
Samsung S10+, A52等型號,仲有Sharp R6都有3.5mm喺機底

Sony嘅話就更放心,Xperia 1第一代冇3.5mm,之後兩代都有3.5mm喺機頂,應該之後幾代都會有
放wifi比notebook用幾穩定, 唔會成日斷
不過比另一部電話用又成日無啦啦斷
指紋無意思,當初淨係鍾意face ID先上XS Max
室內工作, 冇需要因為戶外用電原因用幾千蚊換機

比較想知Android點樣一路防干擾打機一路覆WhatsApp ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞