長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
係質素 quality
唔係質量 mass
香港人太蹤呢間濕鳩公司, 由取消14 日refund 到下架黃apps , 根本就唔撚怕香港人
仲未計用update ios 整慢舊機、airpod pro nc 由有變冇
話你儍閪即係傻閪, 又講返銀行用得就等於 Apple 要視佢為合格
Mon 底指紋合唔合格, 你估淨係攪掂防冒就得咩, 個 response time 得唔得, 係咪成個 mon 每個位個參數都一致等等, 唔係你個弱智仔諗得咁簡單㗎, 銀行理 9 你呢啲咩儍閪
用過IPHONE 5 印係AN機岩用D
你條on9由頭都尾係睇篇9up文
佢用佢把尺 你點知佢把尺係唔係apple把尺?
得你條懵撚白卡佬係到FF一大輪
嚴格嚟講,其實5s仲有update
講response time仲撚好笑
會慢得過你打密碼?
你apple touch id以前成個mon都可以解到鎖?
機背指紋 又要永遠懷念LG
咁iPhone以外嘅product計唔計
例如M1 Mac、Apple Watch ECG
對佢地嚟講多數唔計
總之iPhone冇120hz+屏下指紋=成間公司都垃圾
令我諗起

利申:非引戰
BTW Apple Watch好似救過幾條人命
咁算唔算改進人類生活
文呢就唔止一篇, 亦唔係啲打手媒體
你識得講人哋未用過 Android, 你自己了解吓 Apple 文化先啦
你真係儍閪得好交關, 同你講 mon 底指紋嘅 response time, 你又要拎打 passcode 嚟講

同你講 mon 底指紋嘅技術層面嘅進步, 你又要講返以前舊機 Touch ID 冇全 mon, 話你係儍閪已經高估咗你
腦科穩陣
根本正常人就無乜必要買pro買air其實就已經好夠做pro多數係比媒體工作者之類嗰啲人用普通學生買嚟根本係大材小用
你班友痴完未
少數人話垃圾ja wo
話apple 未夠好就=話垃圾
其實大部份comment都係用家係度呻,要好似你地咁死撐先係真fans咩,唔係個個都你地一樣人傻錢多架
係咪話黎緊13會有返touch id
無咩好否認嘅,apple gadget嘅原生的確生態做得好好 得啲geek/好似我呢啲無聊人先會周圍鑽研點樣用an+win / mac做翻同樣效果,效率真係無apple咁好。

不過我嘅角度,好而專(apple) vs 普通而多(an+win)我自己揀後者姐,先求有再求好。反正我主力嘅web browsing,睇片同文書可以做到接近無縫我就ok,其他功能好偶爾先用,效率差啲我ok。

Smarthome方面,apple homekit食水深搞到支援少啲 睇下tim cook幾時想大力搞smarthome就會減價啦我估
你睇呢度少數幾條引戰狗就明
多口講句 呢個價錢嘅tab+laptop都打唔到機㗎喎 更加唔洗講macbk
19 mobile game除外
我明明有份屌過Apple
仲喺其他Android廠用家post都有傾有講
都俾你group落死撐Apple
你真你未見識過咩叫死撐Apple

利申用緊iPhone 12 Pro + Galaxy S21 Ultra
遲啲會換Xperia 1 III(如果佢個價正常)
Apple好似冇推過Smart home咁
嚟嚟去去都係得隻HomePod玩Siri
依家仲要連隻大HomePod都收埋檔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞