長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
又係講呢啲
一開始有 Face ID 時根本未有武肺, 根本就係非戰之罪, 如果有一日有種病係經皮膚接觸傳染, 到時個個戴手套, 咁 Touch ID 一樣係柒㗎咋
上年開學iPad Pro先賣斷市….等左成個月先買到
我咪就係講緊要伸個頭出去嗰下on9 囉,有得揀你會郁個頭定郁隻手,sorry,你係要郁完個頭再郁隻手。

raise to wake有人用架咩?成日喺唔需要嘅時候著mon,貪多電?

touch id入咗主畫面,face id先解緊鎖,講完
我都係果粉

send from ip8
屏下指紋依加好左好多啦 起碼我按一下就已經解到

利申: 用緊S21
到時咪可以用face id

an咪可兩樣都有

你明唔撚明問題係點解得一種選擇
Switch = poor
1.
2.120Hz得支那機有3/4千、其他三星sony都係旗艦先有,但係真正比你爽到都係主頁同utube主頁/網頁,依啲位,打機佢地都係無120frames所以都係晒鳩氣,再者早兩年120moon依個size你預部機賣街會貴2000銀,支那又唔知出唔出到貨,所以用60穩陣好多,可以期望今年會有高過60
3.多工一向都唔係iphone賣點,你問apple佢會叫你多工用ipad spilt screen,因為做真multi-tasking 會高好多耗電,又分食晒apu資源,效能高同長氣先係iphone方向,所以你見snapdragon 粒u都打唔撚過兩年前嘅apple apu
4.ram唔用新係抵屌,但係iphone早人半期出,都係供貨同價錢問題啦。 至於你話8k其實都幾多鳩餘,係手機/3x吋嘅moon,正常使用距離係分唔到4/8k,實際使用上面8k file係晒位到痴線,你試吓剪片你就唔會想影8k footages。 正常用家絕對無理由用8k錄影,即使你用8k tv都應該用4k>8k mode
ps:相機的確仲有改善空間 當你啱半分
btw 2021年過嘢用返wifi(airdrop)ok?

5.ios wifi唔覺有問題利申smt 4.5 +5G
6.無一隻藍牙幫到你聽無損 晒氣 bt係比你方便唔係享受
歌唔download就咁save起就係係icloud
都係個句用wifi傳相ok?
btw轉type c唔跟插頭又會比班偽果粉屌

7.唔好玩啦大哥,galaxy tab支筆係note用唔到添呀,睇吓下版ios會唔會加再手勢啦

流海係屏佔比高又ok前置又唔用翻轉鏡頭嘅唯一解法
全屏同上
摺moon真係咪玩,利申用過三叔
改主題
電量,等apple再創電路版奇蹟先so far已經少癲
理性討論
SJ死之後換左件基佬生意人我果斷轉會
比貴價係買新科技
唔係比錢佢去抄人地既新科技
有指紋當然好過冇,120hz當然好過60hz
但呢兩點點都唔係叫創新囉😂亦唔會為咗啲兩樣嘢攞幾千蚊出嚟換電話囉😂
講來講去都講唔出有啲咩吸引人轉會
搵嚟講
唔見你話用 Touch ID unlock 完之後要伸個頭去睇 mon 係 on9?
我唔覺 raise to wake 有問題, 我自己都有用開, 乜你成日會拎起部機但又唔係睇電話?
samsung A52 中階都有120hz
s21 細鋪做緊4600
an個面部解鎖連銀行app都用唔到
同apple個face id差好遠
多謝覆佢

一大段一本正經地胡說八道

好難回
一直講緊日常解,去到銀行級都係用pw穩陣吧
得啦,如你諗法真係咁,抵間公司越出越垃圾
我就係成功嘅例子
真定假啊,唔係好信囉
唔係好明上面果個up 乜
果粉x 毒撚

部XS MAX 一般都係用黎whatsapp 覆下email
睇下新聞同片
無用apple wallet
八達通+ 碌卡

無換機既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞