長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
咁係WhatsApp問題
掉返轉iOS轉Android都唔得
同意

a系cpu
M系cpu
Apple wallet
Apple watch
Air pods系列
face id
藍寶石玻璃面
login with apple ID
3鏡頭+夜拍模式
仲有未出嘅apple car

全部都係教主中學畢業就已經諗好晒,apple請左萬鳩幾個工程師日日白逗人工,淨係識執教主口水尾
唔知Samsung有冇喺個機身度整個靜音制嘅function
whatsapp 記錄不能兩個平台互通呢個問題已經𨳒咗好多年
其實個mon仲一直強化緊
仲有一體成型機身,100%回收鋁製機身(mac only,左膠野

apple一直都做緊呢d唔起眼嘅無謂野
WhatsApp好似前排先話會諗下點樣令兩個平台互通

不過冇㗎喇
我個WhatsApp已經得番啲轉唔走嘅工作group
其他去哂tg
其他無威脅
無touch id,無dual messenger呢兩樣,所以我仲未轉返用apple
imac 真係笑左
靠閹割風扇叫d基本野做分級

同香港劏房一樣
平機/貴機喺散熱方面著手其實好平常
得, 要俾錢買app, 我都係咁樣轉會
https://www.wazzapmigrator.com/zh-hans/
見呢到人少少先講
Tim Cook其實好在意連登巿場 成日mon po
連登仔一嘈話要細機就即嚇到要出部iPhone mini
所以絕對不能低頭
Whatsapp問題賴落Apple到
要屌都屌豬閪伯格啦
apple好似無自己生產mon全部都係買返黎
開發,專利同生產都廠自己做
最多話組裝有參與
講環保唔送叉電

自己就跟咗成10年5w叉電器 計埋成十幾億件電子垃圾

幾多人攞到個5w叉電就扔q咗
成條Macbook Air line 都無,有咩問題?會唔會貴d個部air有平d個部無?而家重點係佢唔同人講喎

https://youtu.be/2hOhccTqOhs

10:18 秒:the problem is the poor disclosure
我指塊玻璃,表達得唔好,梳
佢掟左好多錢俾康寧做r&d,再跟手買起佢成條生產線產量咁樣,所以至今idevices 嘅玻璃都係硬過人
真係唔知
謝打救
唔使
有邊間廠會好似apple 咁閹到風扇
有無人知Samsung個ecosystem點樣佢啲產品design幾正 想買番套屋企電腦用緊windows
其實功能差唔多,各有千秋,但以iPhone為例,價錢真係差兩三倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞