[少甜多奶]

1001 回覆
202 Like 5 Dislike
樓主quote人個quote文
Iq=200
珮柔正正
條友忍唔住
唔救都以身相許㗎喇
你再唔出文就以身相許都無用
樓主傻咗
Lm樓主揀俾Ashley姦
傻咗都要出文
IQ有200應該可以作到啲再好睇啲嘅文
外裏包包,內裏佩柔,但想做Ashley嘅嘢
內外調轉點睇
冇文
後者係獎勵嚟㗎喎
自已quote 自已, 今晚就出兩篇,唔駛講咁多
文呢
(53)

我飛快咁落咗幾十級樓梯,去到條友旁邊。佢已經即時遮住部電話。我有啲惡咁同條友講:「先生,你影緊咩?」

「哥哥?」聽到我把聲,珮柔立即如夢初醒咗,仲面帶笑意。畀人偷拍都仲懵盛盛!

「冇⋯⋯冇啊,我碌下ig姐⋯⋯」條友支吾其詞,真係好可疑。已經到咗地面,我拉埋佢到一邊講。

「睇下你相簿有冇影到咪知。」我抽出翹埋咗嘅雙手,指下佢部手機。

「你⋯⋯冇權睇我相㗎喎。」佢都算醒目,但我唔會放過佢。

「唔緊要喇哥哥,都唔係咩大事。」珮柔只想盡快息事寧人,成日都咁鵪鶉點得㗎。

「人哋都唔追究啦。關你咩事先?」依個時勢,報警都冇咩用。咁我唯有捋高個衫袖谷下肌。「你搞我條女喎。」

「唉⋯⋯怕鬼咗你⋯⋯delete咗喇。」佢真係喺我面前del咗五張高抄波波相,咁短時間都影到五張,再等耐啲渣都冇得剩。

條友又講:「咁我走得喇?依位小姐咁大量,難怪咁有容乃大⋯⋯」仲言語上抽珮柔水?我作狀揮一揮拳頭,佢就走夾唔唞。

總算平息左件事,望返珮柔,佢一啲唔開心都冇,仲甜絲絲咁,畀人偷拍都咁開心?

「傻妹嚟㗎,留意吓周圍呀嘛。差啲就係啲討論區度見到你。」我都唔想說教㗎,但佢真係好冇危機意識。

「咁影下喳嘛,又唔係摸。況且⋯⋯」珮柔完全難掩佢一臉興奮,睇嚟佢真係完全冇將頭先件事先放喺心上。

「況且咩?」完全跟唔到佢思路。

「哥哥認咗我係你條女!即係女朋友喇!」笑容燦爛到曬死我咁滯,真係傻妹嚟。

「哥哥咁耐冇搵我,我諗已經囈返包包一齊,揀咗佢而唔要珮柔喇⋯⋯」包包嗰度我都唔知點,要再諗下點氹。而珮柔,我只係冇面目見你啫。佢繼續講:「不過你今日係度出現,仲救咗我,至少證明到你未放棄、仲係在意珮柔嘅。」咁就已經夠?我真係欠你太多。

「珮柔啊⋯⋯」忍唔住摸下個傻妹個頭。

「哥哥需要珮柔,珮柔就會喺度。就算唔係唯一,我都想同哥哥一齊!」怕醜嘅佢都已經攬咗埋嚟,我唔知我仲考慮緊咩。

身為鄰居嘅哥哥,算半個長輩喇?應該要教佢愛情係唔應該咁卑微,專一好重要blablabla⋯⋯又或者,一直以嚟我都唔止當佢係妹。就算有冇包包,我都肯定我係愛佢。想攬住佢嚟錫,而同性無關。

包包都係啊,只要佢肯原諒我,要我做咩都在所不惜。如果佢決意要斬纜,都會尊重佢,我都至少努力過而問心無愧。

清楚自己嘅心意,都唔再等啲咩。

「珮柔要買啲咩?我幫你手拎。」我拖上佢嘅手表明心意。

珮柔滔滔不絕咁講咗堆菜名。「要整蔗蝦、焦糖青蘋果咖哩、鱸魚佐芒果汁、黑糖洋蔥燉豬手⋯⋯」

「全部都咁甜嘅,得兩個人點食得哂咁多野啊?」

「因為今日超級甜!」見到佢咁開心又唔捨得掃佢興。

珮柔嚟真㗎,佢真係整咗四個餸。話剩咗嗰啲餸可以比我地兩個第二日帶飯喎。

「珮柔,飽未啊?」兩頰都被佢自己煮嘅餸塞得脹脹的,就好似隻儲糧嘅倉鼠咁。

「好飽喇。仲以為食得晒添,明明已經買少咗材料。Lunch就食得咁飽,今晚一定食唔落飯。」佢搓下個肚仔,我制止咗佢。

「飽飽地,又暖暖地⋯⋯」我期待佢接到下一句。

「想瞓覺?」果然高估咗佢。
「係囉,上床瞓晏覺好唔好?啲碗陣間先洗啦。」無論點我都接到落去嘅。

「唔⋯⋯好啊,同BB上床。」一確認咗心意就係咁叫我BB,真係好有女朋友嘅感覺。

《續。》
加速
一日追曬
好鍾意珮柔
好想保護佢
如果有人抽佢水就一拳打撚死佢
都係個句 我代包包屌你老母 係咁多
講起我突然覺得
好多人
都會曾經有一個女朋友係柔柔咁
又會有一個女朋友係包包咁 (俾人嘅感覺)
不過好多時都係青春嘅回憶

我係咪認真左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞