[少甜多奶]

1001 回覆
202 Like 5 Dislike
佢應該會怕怕醜醜咁話唔好但又配合男主
生命無常
昨晚夢見佩柔
識做啦
定係珮柔做老婆 因為煮得手好餸
要日日啪偉哥
你哋喺度做咩啊
小朋友先做選擇
(38)

珮柔慢慢放低咗個蛋糕喺張床度,然後坐低,手掂膝頭哥,耷低頭咁講,「旭哥哥就係咁溫柔⋯⋯我知㗎⋯⋯就算唔鍾意就會顧及對方感受而唔出聲。」個傻妹又係度亂諗嘢,又開始眼泛淚光。

「唔係,咁蛋糕再好食都唔可以當飯食吖嘛。」我好似越描越黑咁⋯⋯

佢默默拎起蛋糕轉身就走,阻都阻唔切。「你唔鍾意⋯⋯我掉咗佢。」平時見佢怕怕醜醜咁,嬲起上嚟都幾決斷。

好彩腳長行得快,早佢一步搶到個蛋糕。珍而重之咁放返好。「唉我唔識講,總之就唔討厭喇。好似依個咁清清地幾好,如果唔甜就更好。」

「唔甜就鍾意?」失落嘅雙眼好似閃過一瞬希望嘅曙光,亦都停咗想掉嘅動作。

我捉住佢對手,用最真誠嘅眼神望住佢:「我從來都唔會勉強自己㗎。總之,珮柔整畀我,我就會食。」

「真嘅?」佢示意我坐低,又用叉切左一小角蛋糕出嚟,而且向前烏身就將啲蛋糕遞到我面前,「你食俾我睇先。」真係傻妹嚟嘅,都呃咗你咁多年啦,依家食一啖實在唔係乜嘢難事。反而見到你胸前嘅風光而唔扯旗就難喇。

我啲T裇著係佢身上面當然會闊,相比起包包,件衫仔去到佢個身度好似再短啲,已經見到下面嘅神秘小三角。個領口仲顯得好大,一烏身,胸前嘅陰影好似黑洞咁,令人移唔開視線。

旗已扯,但不忍破壞此時嘅氣氛。我將嗰嚿蛋糕放入口,做一個好滿足嘅表情,都輕易就呃到佢。不過平心而論,都真係好食嘅,鬆軟得嚟又濕潤,啲cream功不可沒,加上面頭嘅朱古力碎,一次過有三種口感,滋味非常。「又真係唔甜喎,但係我又覺得好甜。」

聽到我咁讚佢,佢又笑到嘻嘻聲,珮柔真易氹。再𢳂多一大羹,「係幾好食嘅。」得到我嘅認可,珮柔更是樂得開花。「咁依款唔甜嘅蛋糕就係哥哥專屬嘅。再嚟,啊~」我擘大個口,等待甜蜜嘅降臨。

「哎呀。」一時甩手,成pat 朱古力連cream跌咗落我件裇衫度。佢已經即刻用紙巾印咗好多下,「對唔住啊,你件衫一定好貴。」但係都冇無補於事。

「陣間拎去洗就得啦。」雖然朱古力跡喺白色恤衫度都幾顯眼。

「唔得,我依加幫你洗。你除出嚟先。」我除咗件衫,但放埋咗一邊。「睇唔到就冇事喇。況且我依加想食你⋯⋯個蛋糕多啲。」我搶咗隻叉再𢳂起一啖繼續食。既然我企硬,佢都唔再堅持,喜滋滋咁望住我食蛋糕。偶爾餵一兩口畀佢,佢都全盤接受。

可能係因為為食,先咁豐腴,亦可能因為係我畀嘅,佢都會食。

估唔到唔鍾意甜品嘅我,有一日會一個人食哂成個蛋糕,簡直匪夷所思。「都係珮柔喇,我咁食法遲早變肥仔。」邊講邊將啲cream都舔埋。

「旭哥哥變咗肥仔我都會要你㗎!」佢急住表達佢心意。

珮柔仲用崇拜嘅眼神篤我隻老鼠仔,笑住咁講:「況且哥哥依度咁結實。有排都未係肥仔。」你唔好再篤喇,再篤就第二度硬㗎喇。

無視我內心嘅吶喊,佢更有加無已咁篤埋胸肌。我要爆喇!我抱咗佢上廚房嘅雲石平台上。

佢都嚟唔切畀反應,我就已經馬上錫下個嘴仔。明明大家都食一樣嘅蛋糕,點解佢個嘴甜咁多?搜索吓口腔內仲有冇cream先。牙齒間、口腔內壁、脷面同底都冇,很好,全部都食哂。打打下茄輪,珮柔忽然打我心口,「嗚嗚⋯⋯」我先放開,原來佢唔識換氣。可能係我太猴擒咁嘴,咁記得咗太激嘅話佢會唔識抖氣,都係慢啲節奏佢會易啲跟到。

「哥哥好似想食咗我咁⋯⋯係咪個蛋糕唔夠飽啊?」珮柔仲喘息緊⋯⋯但嘴角係勾起嘅。

《續。》
呢到停
推呀
包包正啲
唔知點解 感覺珮柔有啲機心 人大左 諗野好黑暗 願故事裏嘅佩柔係好女仔
咁你放心都得喇
我哋珮柔好乖
珮柔呢個角色好夢幻
男主必做的事
現實好少識煮飯嘅女
仲要又靚又大波又專一etc
所以呢家到我哋呢啲囝囝學煮飯
珮柔幾時咁有心計
係咪老母教落左啲咩黎
今晚再返嚟
Gchi
快啲出
2020年 囝囝唔識煮飯會扣分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞