[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
有樣野想知

打丁同做gym 有無咩影響

做得多gym又真係想打丁

有 尤其操下半身同core

唔好操前打就得
有樣野想知

唔好操前打就得

多數操後勁想打
有樣野想知

唔好操前打就得

多數操後勁想打

why not?
有無巴打絲打有玩開奧運舉重

唔敢玩太重 但有練下

巴打邊度玩開
小弟powerlifting同奧舉都有接觸下, 本來想雙修但係發現無咩可能, 因為奧舉要大量時間去練技術

早排睇yotube呂小軍training ,warm up再CJ 200kg
d姿勢靚到仆街

好撚勁

https://youtu.be/bVRJvoeepAI
大家覺得the rock以加個身形似唔似有用藥 我覺得就無 因為佢個shape都唔算好明顯 但睇外國網好多人都話佢有 因為呢幾年演員生涯佢大得太唔合理 話未見過有叻嘈既人可以有佢個size
大家點睇
大家覺得the rock以加個身形似唔似有用藥 我覺得就無 因為佢個shape都唔算好明顯 但睇外國網好多人都話佢有 因為呢幾年演員生涯佢大得太唔合理 話未見過有叻嘈既人可以有佢個size
大家點睇

On9
大家點睇

On9

https://www.instagram.com/p/BTba8gkloBT/
第二個黑人 體脂大約幾多

<10我估
大家點睇

不如講下你覺得冇既原因?
我自己睇覺得幾obvious
有名氣既明星係咁 令到好多傻仔盲目信佢無行野
Jeff seid話自己natural都有打手支持佢
不如講下d 50 50 case
點睇matt ogus?
我自己估冇 但好多人話有
zac efron呢
zac efron呢

naturally achievable 但無乜留意佢
zac efron呢

可能有都未定
但natural應該做到
大家點睇

不如講下你覺得冇既原因?
我自己睇覺得幾obvious

因為我印象中用藥就會一係好似lazar angelov,Ulisses jr嗰隻一係就Ronnie coleman嗰種水牛肚,水腫
所以就想請教下你地點表面睇得出the rock好明顯有用
zac efron呢

可能有都未定
但natural應該做到

絕對得啦,我都係咁既身型
大家點睇

On9

睇撚左你條撚樣好耐 次次有人問野你都淨係識答on9 唔識分人有無落野好出奇呀 我咪請教下大家點睇 我又唔係一口咬定佢無落 我只係講左句自己睇法姐又幾on9呀撚樣?
小弟呢排玩緊ppl routine,一星期玩到2個cycle(1輕1重)。
想請教點樣排deadlift 入去個routine到。本來想放入pull day連背一齊做,但我leg day本身已經有stiffed legged dl,咁樣連續2日有dl會唔會recover唔到?

定係我可以輕/重咁分配2日個dl?
即係 pull1 : 輕standard dl leg1 重stiffed leg dl/ pull2: 重standard dl leg 2 輕stiff leg dl。
(小弟平日個rep range 係6-15,都唔係好重)

還是我一周只係各做1次 standard dl 同 stiff leg dl,將2個dl分係2個cycle到?

請問上面邊個排程會好d?定係有其他方法?

另外仲想問,上網話standard dl 可以練埋upper body, 但我平日做upper body 感覺麻麻,係咪有咩動作重點我無注意到? (我平日做全程會收緊traps、背闊同腹..)麻煩高手解答。

LPPLPPR

L1/L2 Squat Pull2 Deadlift

我試過咁ok,不過可能係我廢玩得輕所以回復到

齋睇ffmi 黎分太過武斷...
Natural 同行野修出黎既質感完全唔同
一睇就睇得出

ffmi below 25,
呢個好值得討論
不過Jeff seid ffmi高到28

自己諗巴打們

一睇就睇得出

呢個真係好講經驗先睇得出

btw 不過人地有無落又關你咩事姐(唔係話巴打你,generally 個你)
係咪人地落你要落先?
仲有落完就唔洗操得甘咩
醒下啦
你操得唔甘
比你落完咪又係唔識大

呢個好值得討論

自己諗巴打們

https://www.youtube.com/embed/qYfFpn_Rzh0?rel=0;showinfo=0;iv_load_policy=3好痴線

呢個好值得討論

自己諗巴打們

https://www.youtube.com/embed/qYfFpn_Rzh0?rel=0;showinfo=0;iv_load_policy=3好痴線

Kai Greene
大家點睇

On9

睇撚左你條撚樣好耐 次次有人問野你都淨係識答on9 唔識分人有無落野好出奇呀 我咪請教下大家點睇 我又唔係一口咬定佢無落 我只係講左句自己睇法姐又幾on9呀撚樣?

一睇就睇得出

呢個真係好講經驗先睇得出

btw 不過人地有無落又關你咩事姐(唔係話巴打你,generally 個你)
係咪人地落你要落先?
仲有落完就唔洗操得甘咩
醒下啦
你操得唔甘
比你落完咪又係唔識大

呢度都有人用藥啦,其實用藥好普遍
我自己覺得用藥無乜問題,唔好盲目咁用就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞