[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
新推胸成日都feel唔到個胸用力
唔知點用個胸黎用力

日子有功 推到咁上下重就會明
文字好難形容
點先可以的起心肝去做gym
瘦底人士飲ripper 會唔會影響增肌? 有同時飲緊all day protein
瘦底人士飲ripper 會唔會影響增肌? 有同時飲緊all day protein

仲飲ripper
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

我一開始覺得smith machine易啲有feel 果時無barbell 但應該差唔多原理
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

我依家合埋眼慢慢推上去算

仲飲ripper

係咪唔飲會好啲?因為想操個陣有力啲 但又怕佢會burn fat
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

bench press舉好輕都容易感受啲
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

學識震波先
我係絲 想減肥
會做左重量訓練先 再做30分鐘以上帶氧
之前有跟人操開 但而家冇
所以做重訓個時係冇乜次序 會做deadlift, good morning, bench press, lunge, bent row個啲咁
但次序純粹係邊到冇人用就做咩先咁
做完一set會唔抖咁去做另一set
但其實有冇話咩次序做會好啲

胸同膊我最少要隔兩日,否認會影響到,至於三頭當拉長肌肉動作夠慢,照計無可能feel 唔到

唔該巴打
我三係feel但感覺到d力食唔曬入去咁

你玩咩動作 ? 我覺得三頭算係幾捱得 , 而且泵感亦比效明顯

主要都係仰臥反撐, 窄距push up 同用拉力器按三頭, 只係左右手三頭分別好大

同我完全唔同咁濟

巴打你可唔可以講下你做開咩動作?

三個

做flat skull crusher ,tricep extensions ,tricep pushdown多手肘好痛 係咪手肘關節受傷?抖幾日就得?

會唔會因為做太重 ? 做輕啲慢啲 , 我都只係做 15磅咋

單關節就好心做輕d啦 限死自己淨係用細肌肉發力, 做得幾重丫。 其實做到full range同埋頭一兩下你feel到要用力但係仲有餘嘅果個就係你比較岩嘅重量

上次聽日個大隻師兄講做呢個動作應該只用手指尾同無名指既力 同埋去到底果時hold一hold 咁樣岩
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

學識震波先

bench press 推上去個下個胸會谷實
算唔算胸發力
有無放工時間去開沙田p嘅巴打
想知有幾多人
想知有幾多人

有。新手。今日都有去。
有無巴打去utime fitness 操
好似幾齊機
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

學識震波先

bench press 推上去個下個胸會谷實
算唔算胸發力

算 feel到胸用咗力就得
想知有幾多人

好撚多人
想知有幾多人

好撚多人

係 尤其啲凳唔夠用
下胸操到好大, 但上胸仲係唔明顯 舊鎖骨都仲係未被遮蓋
有D 咩方法操大上胸佢

胸同膊我最少要隔兩日,否認會影響到,至於三頭當拉長肌肉動作夠慢,照計無可能feel 唔到

唔該巴打
我三係feel但感覺到d力食唔曬入去咁

你玩咩動作 ? 我覺得三頭算係幾捱得 , 而且泵感亦比效明顯

主要都係仰臥反撐, 窄距push up 同用拉力器按三頭, 只係左右手三頭分別好大

同我完全唔同咁濟

巴打你可唔可以講下你做開咩動作?

三個

做flat skull crusher ,tricep extensions ,tricep pushdown多手肘好痛 係咪手肘關節受傷?抖幾日就得?

會唔會因為做太重 ? 做輕啲慢啲 , 我都只係做 15磅咋

單關節就好心做輕d啦 限死自己淨係用細肌肉發力, 做得幾重丫。 其實做到full range同埋頭一兩下你feel到要用力但係仲有餘嘅果個就係你比較岩嘅重量

上次聽日個大隻師兄講做呢個動作應該只用手指尾同無名指既力 同埋去到底果時hold一hold 咁樣岩

做呢個戈陣手肘對上部分唔好動, 我自己鍾意去到底果時手腕向外扭一扭, 咁樣會中舊muscle多D
有無人去開九龍城anytime?
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

學識震波先

都無胸肌點震波呀
唔知點用個胸黎用力

文字好難形容

學識震波先

都無胸肌點震波呀

推完前臂唔酸就當個胸有用力架啦,落記住慢落,第二日個胸酸就知練得到
想知有幾多人

好撚多人

係 尤其啲凳唔夠用

都係要自己觀摩下
下胸操到好大, 但上胸仲係唔明顯 舊鎖骨都仲係未被遮蓋
有D 咩方法操大上胸佢

點操下胸巴打?操到對奶圓一圓咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞