[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
做緊推胸
四十磅單手
做四組 x 10下
夠唔夠??
做緊推胸
四十磅單手
做四組 x 10下
夠唔夠??

起碼做多兩三個動作啦
想問下各位師兄返工焗住出街食點食?for 減脂嘅話同埋chest day做埋二頭好定三頭好?

出街食仲cheat咩day

三頭

schedule許可一定揀二頭

姐係可以
day1 胸加二頭
day2 背加三頭
day3 膊
day4 腳
咁樣?
巴打原本我係胸加三頭,背加二頭
如果胸加二頭,背加三頭係咪可以更專注練二,三頭?thx

咁樣我就覺得係唔許可 二頭完第日唔會跟背 三頭第二日唔跟膊 個人意見
想問下各位師兄返工焗住出街食點食?for 減脂嘅話同埋chest day做埋二頭好定三頭好?

出街食仲cheat咩day

三頭

Sorry Chest睇錯成Cheat
Btw 我會建議三頭
做緊推胸
四十磅單手
做四組 x 10下
夠唔夠??

起碼做多兩三個動作啦

有咩動作推介
有冇巴打用緊my fitness pal 黎計Marco
我1.76米高 重75kg body fat 16%
Set左target 做減重
佢要我食2500卡 280g碳水 180g protein per day
每日都食到超飽 有時夜晚仲要加杯shake (粉+奶+花生醬)
會唔會計錯左數 但試左兩星期又好似出左啲線條

Macro

覺得有效咪繼續 無效就再減卡 cardio囉
想問下愛部捱打都練到腹機?咩原理?打散d脂肪方便燒脂? 功效大唔大?

睇左c-all star 個煉獄健身mv.
想問下腹部捱打都練到腹機?咩原理?打散d脂肪方便燒脂? 功效大唔大?

終於試到diy gainer ,半杯已經勁飽而且味道麻麻,感覺好快會因為懶寧願食多啲飯
做緊推胸
四十磅單手
做四組 x 10下
夠唔夠??

起碼做多兩三個動作啦

有咩動作推介

推下呀夾下呀dips下呀
巴打,低至中強度嘅跑步大嘅係幾多km/he
巴打,低至中強度嘅跑步大嘅係幾多km/he

視乎心跳率 km/h人人唔同
佢要我食2500卡 280g碳水 180g protein per day
每日都食到超飽 有時夜晚仲要加杯shake (粉+奶+花生醬)

2g per kg of body weight protein已經唔低
你依家2.4倍

留意下小便同飲多d水就真

2g per kg of body weight protein已經唔低
你依家2.4倍

留意下小便同飲多d水就真

其實佢75kg=165lb, 180g protein 計落都差唔多1g 1lb body weight 係ok
想問下postworkout shake加牛奶定水好d?
上網睇有d caesin會好d, 但奶係慢吸收
各位點睇?

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

加奶真係好飲好多,同埋感覺上奶有營養d
但係奶既caesin會影響到protein synthesis
跪求巴打答
想問下腹部捱打都練到腹機?咩原理?打散d脂肪方便燒脂? 功效大唔大?

推,無人苦練腹?講緊係練返黎果隻,唔是減返黎果隻(前者會漲卜卜
各位點睇?

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

但係奶既caesin會影響到protein synthesis
跪求巴打答

無聽過 不嬲臨訓都係奶溝casein+whey
不過post workout好少帶到奶出街
Postworkout要吸收快 我飲whey再溝多5g bcaa溝水
Btw myprotein unflavored bcaa好臭

推,無人苦練腹?講緊係練返黎果隻,唔是減返黎果隻(前者會漲卜卜

Abs得閒先練
各位點睇?

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

跪求巴打答

Postworkout要吸收快 我飲whey再溝多5g bcaa溝水
Btw myprotein unflavored bcaa好臭

屌佢老母我下次會簡番有味
各位點睇?

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

跪求巴打答

1kg食200次呀ching

各位點睇?

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

跪求巴打答

bcaa一定唔好揀有味 試過好多brand都係坑渠水味
myprotein就算有味都唔太好飲
飲過scivation xtend最好飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞