[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
下胸操到好大, 但上胸仲係唔明顯 舊鎖骨都仲係未被遮蓋
有D 咩方法操大上胸佢

點操下胸巴打?操到對奶圓一圓咁

下斜啞鈴推胸, 會集中向下胸

快啲啦
點先可以的起心肝去做gym

做做下就上癮 唔做唔舒服

想問下 呢個位點減
做左好多abs 既動作都唔太有效減呢個位
點先可以的起心肝去做gym

做做下就上癮 唔做唔舒服

之前睇本跑步書
話一個運動keep住做3個月就可以變習慣

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減
想問下咁多位師兄 如果二三頭本身好弱 應該由輕做起定做重用另一隻手幫會有效d?
想問下咁多位師兄 如果二三頭本身好弱 應該由輕做起定做重用另一隻手幫會有效d?

因為我做輕又好似無feel 做重又好似唔係果舊肌肉發緊力咁 好迷惘
想問一到深夜就肚餓應唔應該食啲野
但就黎訓 驚深夜食會肥

因為我做輕又好似無feel 做重又好似唔係果舊肌肉發緊力咁 好迷惘

輕試下慢慢落
想問 下胸有咩機or點做

利申去開沙田, 圓洲or馬鞍山康民
瘦底人士飲ripper 會唔會影響增肌? 有同時飲緊all day protein

仲飲ripper

係咪唔飲會好啲?因為想操個陣有力啲 但又怕佢會burn fat

飲curse咪得
六月頭返香港兩個月
除左康文 p記有冇試玩一個月pass?

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

減肥無得局部,建議巴打你控制飲食行先,多做大肌肉訓練,如胸同腳,自然會見到腹肌,因為你腹肌既肌肉其實好細對比起胸同大腿,消脂緊係快過你操abs
瘦底人士飲ripper 會唔會影響增肌? 有同時飲緊all day protein

仲飲ripper

係咪唔飲會好啲?因為想操個陣有力啲 但又怕佢會burn fat

飲curse咪得

唔好再飲ripper了 你本身已經瘦,飲gainer啦

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

減肥無得局部,建議巴打你控制飲食行先,多做大肌肉訓練,如胸同腳,自然會見到腹肌,因為你腹肌既肌肉其實好細對比起胸同大腿,消脂緊係快過你操abs

感謝巴打提點
一直都淨係做肌肉訓練,有少少abs 同胸肌
睇黎要做下 cardio
有無巴打覺得難買侐衫 平時都係著開u記啲basics slim fit 條腰特別係攝衫時好鬆

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

感謝巴打提點

你都無肉 減完咪得棚骨

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

感謝巴打提點

你都無肉 減完咪得棚骨

唔好咁直接
比佢經歷完發現咩問題佢就會反思
先有進步
過程黎
你地post workout shake飲whey protein多數飲幾多更先夠,佢果度寫一更我照跟住飲一更,諗近飲2更會唔會有效d?

另外重訓後做abs 3個動作,每個動作做3組,每組30s, 之後再跑HIIT, 1min跑,抖90s, 做10組。請問咁樣有無問題?
你地post workout shake飲whey protein多數飲幾多更先夠,佢果度寫一更我照跟住飲一更,諗近飲2更會唔會有效d?

另外重訓後做abs 3個動作,每個動作做3組,每組30s, 之後再跑HIIT, 1min跑,抖90s, 做10組。請問咁樣有無問題?

重訓>abs>HIIT>飲奶,食野

飲奶排到咁後ok?
同埋你地係咪買左個電子磅去磅d野食?
Myprotein 你地用咩計1 scoop?佢話25g 有21g protein,係咪要搵返隻25g既scoop?
Myprotein 你地用咩計1 scoop?佢話25g 有21g protein,係咪要搵返隻25g既scoop?

入面咪有個 我用on果個舊scoop 30g
唔知自己做dropset方法有無問題

eg DB推胸: 50lbs>40lbs>30lbs
下下都係做到無力先drop, 咁樣先係1set, 同樣無轉重量去做4sets

有問題請指正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞