[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
Myprotein 你地用咩計1 scoop?佢話25g 有21g protein,係咪要搵返隻25g既scoop?

入面咪有個 我用on果個舊scoop 30g

想問下Myprotein 你地多數用一更定兩更
唔知自己做dropset方法有無問題

eg DB推胸: 50lbs>40lbs>30lbs
下下都係做到無力先drop, 咁樣先係1set, 同樣無轉重量去做4sets

有問題請指正

玩咁輕咪玩drop set啦,正正經經由低至高重量咁玩好過啦,30熱身幾組,之後40熱一兩組,50開始玩,之後最後一兩組上55. 咁玩肯定好過你個drop set

下下都係做到無力先drop, 咁樣先係1set, 同樣無轉重量去做4sets

有問題請指正

玩咁輕咪玩drop set啦,正正經經由低至高重量咁玩好過啦,30熱身幾組,之後40熱一兩組,50開始玩,之後最後一兩組上55. 咁玩肯定好過你個drop set

學到野
咁應該幾多開始可以轉drop set
Myprotein 你地用咩計1 scoop?佢話25g 有21g protein,係咪要搵返隻25g既scoop?

我諗睇你有幾大隻計返你要既macros 再睇返你食野本身夠唔夠蛋白質 唔通冷巴咁大隻飲2 3scoop 你又咁飲咩

有問題請指正

學到野
咁應該幾多開始可以轉drop set

drop set通常最尾個幾組先玩,渣乾晒d力佢
有冇巴打知香港邊度有得買trx 最好便既 (盜版都冇所謂,窮撚俾唔起正貨價錢
我見淘寶有得賣 百幾蚊 但因為我想3/5前拎到貨 有冇巴打試過 大約約耐有貨到手

其實我包未到,我仲以為包裝入面無scoop,但聽上面巴打講有d味得18g pt/25g sev,應該要飲多少少
有冇巴打知香港邊度有得買trx 最好便既 (盜版都冇所謂,窮撚俾唔起正貨價錢
我見淘寶有得賣 百幾蚊 但因為我想3/5前拎到貨 有冇巴打試過 大約約耐有貨到手

同求 唔會斷練到野就ok

想問下 呢個位點減
做左好多abs 既動作都唔太有效減呢個位

減肥無得局部減

做abs唔會就減到腹既fat
要做cardio
Bulk要食幾多carb同protein
有無巴打係觀塘ff操開

有問題請指正

用左由低先重咁玩都有2年,覺得自己去左平台。係康文做,50 DB已經係最重,已經盡量抖30s 左右,所以先想轉dropset or superset試下

有問題請指正

用左由低先重咁玩都有2年,覺得自己去左平台。係康文做,50 DB已經係最重,已經盡量抖30s 左右,所以先想轉dropset or superset試下

我個康文有70

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

要做cardio

係咪傳說黎
我膊d體脂已經見到一條條肌肉線
4頭已經分開得好明顯
上背開始見到一舊舊咁分開左
腹谷明顯都見到上面4粒
全身都剩返下腹側腹個舊脂肪

仲有1年就過新手密月期 ,下定決心次次舉完鐵一定要玩側下腹
希望有改善

同求 唔會斷練到野就ok

買過兩SET都係淘寶, 直運返黎隨時平過係鋪買

有問題請指正

離開康文啦,standard barbell又無,設施又少,係時候走啦

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

要做cardio

係咪傳說黎
4頭已經分開得好明顯
腹谷明顯都見到上面4粒

希望有改善

skinny fat 黎,就算瘦人年過30 坐得多都會有

有問題請指正

咁total未做好多組
我以為4組就夠 師兄可唔可以講多小小

你做四組而一直有進展其實唔洗咁在意,我有時做超慢速都只係推三組,第二日咪一樣酸到爆

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

要做cardio

係咪傳說黎
4頭已經分開得好明顯
腹谷明顯都見到上面4粒

希望有改善

我都係有呢個煩惱
你有無做cardio?幾高幾重?食野有無節制?
寫27-28送

今日就送左 好抵錫

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

要做cardio

係咪傳說黎
4頭已經分開得好明顯
腹谷明顯都見到上面4粒

希望有改善

我都係有呢個煩惱

我初初做GYM果陣 都好似圖中咁
由飲食著手 同KEEP番帶氧
慢慢都冇左

想問下 呢個位點減

減肥無得局部減

要做cardio

係咪傳說黎
4頭已經分開得好明顯
腹谷明顯都見到上面4粒

希望有改善

我都係有呢個煩惱

冇cardio,但計步器話我一日平均行16公里、20幾層樓梯 再做埋cardio,我怕我冇時間食野
176、72kg
冇特別節制,夜晚唔洗做gym咪cut碳水,唔食甜野only
個舊脂,buddy就話好撚正常,但我照鏡就好唔順眼

今個月先叫開始操下腹側腹
之前聽人講唔洗操 ,家陣開始後悔
我原本星期二Chest 星期三Back 星期五Arm+Leg 星期日Shoulder

但下星期4至日做唔到gym
所以想趁星期一至三操一次所有肌群
應該點分配 因為冇試過連續3日重訓
唔該巴打

同埋我想問巴打 我而家Bulk緊 如果我連續4日都做唔到gym 果4日洗唔洗食夠caloric surplus?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞