[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
由細到大都踩單車踩重波 小腿本身就好似every leg dag咁 做埋gym以後更加大舊 係咪做高reps就可以細舊啲

由細到大都踩單車踩重波 小腿本身就好似every leg dag咁 做埋gym以後更加大舊 係咪做高reps就可以細舊啲

唔做就會細舊d

其實係脂肪小腿定肌肉小腿
腳係咪唔可以做得咁密
利申 絲 少肥有肚腩仔同腳粗 想修線條

唔好話女仔啦大佬 男既想操到腳粗都唔係咁易 女仔做腳既原意係因為腳係大肌肉 多左肌肉量=burn calories burn得快d 從而減到脂肪 好多女仔走去驚呢樣個樣 腳又話怕粗 胸又話女仔唔練 3舊大肌肉skip走2舊 之後無效果就話重訓廢 走返去跑步

我驚會傷腳
好想瘋狂操腳

引體好易啫
練多幾次就有

+1 做唔到pull up
希望慢慢加重pull down重量,直到過左bodyweight先再試下Pull唔Pull up到

要練pull up一定要真做
搵人逗你上去 你淨做negative
一定最快
做pull down冇咩幫助 唔同feel

十分同意 同埋一星期做多一兩次

唔該哂!

通常講開操背都係講緊操背闊肌同斜方肌
背闊肌操練會聽得比較多
因為呢個係倒三角身形主要來源
pull down, chin up 呢啲上下郁既會比較集中背闊肌
seated row, one arm row 呢啲橫向郁既會比較集中斜方肌

上面師兄講得啱,你初初pull up 迫多啲自己上會好快上手
再唔係試下引體六步曲,上youtube 會唔少教學
你係邊到操開? 如果係p記既話應該會搵到部assisted chin up 機黎操

斜方

石塘咀/筲箕灣康文
腳係咪唔可以做得咁密

唔好話女仔啦大佬 男既想操到腳粗都唔係咁易 女仔做腳既原意係因為腳係大肌肉 多左肌肉量=burn calories burn得快d 從而減到脂肪 好多女仔走去驚呢樣個樣 腳又話怕粗 胸又話女仔唔練 3舊大肌肉skip走2舊 之後無效果就話重訓廢 走返去跑步

純粹好奇 點可以多左肌肉量而唔會變粗
新手求指教
腳係咪唔可以做得咁密

我驚會傷腳
好想瘋狂操腳

邊有咁易粗
傷就難講 有人睇住有人教好d既 squat同deadlift自學唔係咁易 唔識用道氣同core好易傷腰 做住d isolation movement, body weight squat, romanian deadlift個d
腳係咪唔可以做得咁密

新手求指教

I mean無佢想像中咁粗
腳係咪唔可以做得咁密

我驚會傷腳
好想瘋狂操腳

操咁多腳做咩一個星期一次我覺得好夠
有時間跑下步 都可以修到線條啦
腳係咪唔可以做得咁密

我驚會傷腳
好想瘋狂操腳

操咁多腳做咩一個星期一次我覺得好夠
有時間跑下步 都可以修到線條啦

腳其實好大舊 你個人有一半係腳 其實5/6日分2日出黎做唔過份 至於你3日個d咪分1日出黎 比例黎架姐
腳係咪唔可以做得咁密

我驚會傷腳
好想瘋狂操腳

邊有咁易粗
傷就難講 有人睇住有人教好d既 squat同deadlift自學唔係咁易 唔識用道氣同core好易傷腰 做住d isolation movement, body weight squat, romanian deadlift個d

唔該巴打

應該係肌肉 小腿部機可以輕鬆插最底做

應該係肌肉 小腿部機可以輕鬆插最底做

有冇人係MYPTN 買左PADDED LIFTING STRAPS ? ...唔知點用
腳係咪唔可以做得咁密

新手求指教

應該係肌肉質量提高同體脂少咗
請教下操完飲蛋白奶粉係咪要同時吸入碳水化合物?
可唔可以先飲後食碳水化合物咁?唔該

唔想白飲,指點下

唔空肚飲whey就得

咩道理
求指教

信又好唔信又好 , 上次講完俾啲大佬屌 , 你可以自己試 2星期

蛋白質姐 食左落去又唔會唔見左既 不過幾時都係 做運動前後都最好食返d野 同埋唔通我臨訓前一定要食餐勁既先飲得casein咩

casein 可以空肚飲啊 , 我飲過一排當早餐
腳係咪唔可以做得咁密

新手求指教

應該係肌肉質量提高同體脂少咗

啱 此消彼長

唔想白飲,指點下

唔空肚飲whey就得

咩道理
求指教

信又好唔信又好 , 上次講完俾啲大佬屌 , 你可以自己試 2星期

蛋白質姐 食左落去又唔會唔見左既 不過幾時都係 做運動前後都最好食返d野 同埋唔通我臨訓前一定要食餐勁既先飲得casein咩

我諗係差唔多既野黎 只係個消化速度唔同?

唔想白飲,指點下

唔空肚飲whey就得

咩道理
求指教

casein朝早飲?why
呢度有無人去開屯門仁愛堂做? 之前返學做,依家想係附近平平地試下仁愛堂
想問有無人玩開屯門P 記, 我新手絲身邊又無人做gym
好淆底唔係好敢做機, D PT 又煩.

報左幾堂PT 學左做腳同背既機
不過我唔會再比佢地sell 到

你通常幾時去, 可唔可以教下路

me
呢度有無人去開屯門仁愛堂做? 之前返學做,依家想係附近平平地試下仁愛堂

咩時間去先

咩時間去先

上晝/放工放學時間 多唔多人? d機質素如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞