[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
琴日操膊 今日個膊完全冇fell 反而條neck and shoulder中間果度痛 點解
已經用好輕重量
Dumbbell Overhead press 4x12 15pounds
Dumbbell lateral rise 4x12 5pounds
Dumbbell front rise 4x12 10pounds
Dumbbell bent over lateral rise 4x12 5pounds

rear delt呢?

bent over 佢指係rear delts
正常理論黎講, 練完一舊肌肉要休息48小時戈舊肌肉先有足夠嘅時間比佢生長, 但假設我第一日做肩, 第二日做胸都會用到肩嘅肌肉, 其實會唔會有影響?

另外我三頭一邊好出, 一邊唔太明顯, 做三頭戈陣的確唔係好feel到唔明顯戈邊嘅肌肉, 好似已經習慣左一邊用力一邊唔用力咁, 有無解決方法 ?
其實新手應該自己係康文樣樣都試下先
定係正正經經出去學下野先

想快就力威

大把時間就康民

唔操腳呢個我真係唔buy
所以我唔建議
不過睇自己目標去到邊

但如果純粹想大隻小小有肌肉既
力威又真係教到野又work啲既
對於未做過既人黎講
不過當你操左2,3年後,
識多左野
我諗你會想quit力威

操過下都知力威垃圾加無料啦
比錢叫人逗又教唔到你野
包你出番去玩自己操唔到

想快就力威

大把時間就康民

所以我唔建議
不過睇自己目標去到邊

對於未做過既人黎講
識多左野
我諗你會想quit力威

比錢叫人逗又教唔到你野
包你出番去玩自己操唔到

見到胡c父乾身個樣都打唔贏本土men's physique 已經唔想睇
我想問 Deadlift 拉20kg
下背會覺得攰過Hamstring
咁我係咪有機會用錯力定係應該動作都錯左

紅字多,你如果個muscle concentration 夠大
10k應該已經feel到點用力
做輕啲feel番舊hamstring 先啦
Kai greene 教落第一組佢玩hamsting都係唔插餅做Deadlift

但正常下背會唔會攰
有無機會係下背太弱?
我想問 Deadlift 拉20kg
下背會覺得攰過Hamstring
咁我係咪有機會用錯力定係應該動作都錯左

紅字多,你如果個muscle concentration 夠大
10k應該已經feel到點用力
做輕啲feel番舊hamstring 先啦
Kai greene 教落第一組佢玩hamsting都係唔插餅做Deadlift

但正常下背會唔會攰
有無機會係下背太弱?

deadlift係練下背 攰都好正常

想快就力威

大把時間就康民

所以我唔建議
不過睇自己目標去到邊

對於未做過既人黎講
識多左野
我諗你會想quit力威

比錢叫人逗又教唔到你野
包你出番去玩自己操唔到

見到胡c父乾身個樣都打唔贏本土men's physique 已經唔想睇

咁事實力威係快
你有錢係力威做半年
學識基本野同感覺
再出去

會行小好多冤枉路

自己出去無人教靠睇片
好容易行冤枉路

至於練腳就好睇個人,唔通力威見你練腳會屌尻你?你自己出去練囉
你覺得大手基佢地係力威果時又無練過腳咩
哩度好多人妖魔化力威
見人屌就屌埋一份

力威係又貴又唔抵
但唔代表人地無料囉

我都講左你有錢想快味去力威囉
哩度好多人妖魔化力威
見人屌就屌埋一份

力威係又貴又唔抵
但唔代表人地無料囉

好多師兄以前響力威都話伏

想快就力威

大把時間就康民

大把時間呀
唔係為左夏天/工作需要
純粹係想改善下身形
咁我都係響康文磨多一排先
發覺操極都掌握唔好後肩個位 諗唔到個念應該點擺
有做飛膊同闊手拉背
哩度好多人妖魔化力威
見人屌就屌埋一份

力威係又貴又唔抵
但唔代表人地無料囉

好多師兄以前響力威都話伏

好多
有做飛膊同闊手拉背

後三角?
有做飛膊同闊手拉背

後三角?

想快就力威

大把時間就康民

大把時間呀
唔係為左夏天/工作需要
純粹係想改善下身形
咁我都係響康文磨多一排先

如果你唔係趕住夏天show 野/結婚

係康民真係唔錯
但要避開黃金時間
D季候鳥多到你做唔到

我覺得有心做,去公園做下徒手健身(掌上引體跑步之類
都無問題
有做飛膊同闊手拉背

後三角?

去YouTube 睇館長d片
佢有段專講後三角
我想問巴打 邊到買10kg 鈴片比較平

淘寶

淘寶

唔該巴打

報康文健體班,個教練有牌,任鳩你問,唔撚好報講座

想快就力威

大把時間就康民

所以我唔建議
不過睇自己目標去到邊

對於未做過既人黎講
識多左野
我諗你會想quit力威

比錢叫人逗又教唔到你野
包你出番去玩自己操唔到

咁事實力威係快
你有錢係力威做半年
學識基本野同感覺
再出去

會行小好多冤枉路

自己出去無人教靠睇片
好容易行冤枉路

至於練腳就好睇個人,唔通力威見你練腳會屌尻你?你自己出去練囉
你覺得大手基佢地係力威果時又無練過腳咩

果陣大手對腳自己出去玩架 所以要花多其他人好多倍心機去玩對腳先對腳唔落後
力威d人靜係識得重同逗
你試下玩完一排 自己出去玩 睇下仲可唔可以咁玩
同埋背講feel
呢種玩法完全唔work 個個d背好似未發育咁 咁樣又好睇?
我真係唔知除左打手,力威玩過既人同完全唔識健身既人 仲有咩人會支持力威
正常理論黎講, 練完一舊肌肉要休息48小時戈舊肌肉先有足夠嘅時間比佢生長, 但假設我第一日做肩, 第二日做胸都會用到肩嘅肌肉, 其實會唔會有影響?

另外我三頭一邊好出, 一邊唔太明顯, 做三頭戈陣的確唔係好feel到唔明顯戈邊嘅肌肉, 好似已經習慣左一邊用力一邊唔用力咁, 有無解決方法 ?

胸同膊我最少要隔兩日,否認會影響到,至於三頭當拉長肌肉動作夠慢,照計無可能feel 唔到

我已經上左3個鐘果個course,比月費玩左個零月
有d equipment 都唔係好識用,又唔知自己做得岩唔岩
唯有睇下d 大隻佬學下野
有做飛膊同闊手拉背

後三角?

唔好飛得過後 會變左練背 用低重量感受下邊個角度先岩

我已經上左3個鐘果個course,比月費玩左個零月
有d equipment 都唔係好識用,又唔知自己做得岩唔岩
唯有睇下d 大隻佬學下野

果個垃圾講座招攬晒成埋怪獸,你報班啦,見到果啲講座撚就嬲,成撚日整壞啲機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞