[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
師兄
做squat 其實要痞到幾低?
師兄
做squat 其實要痞到幾低?

睇你想train quad多啲但hamstring 多啲
不過想train hamstring 多啲果隻有啲師兄會比另一個名個動作唔會叫squat
呢個算唔算新post?
我想問 Deadlift 拉20kg
下背會覺得攰過Hamstring
咁我係咪有機會用錯力定係應該動作都錯左

紅字多,你如果個muscle concentration 夠大
10k應該已經feel到點用力
做輕啲feel番舊hamstring 先啦
Kai greene 教落第一組佢玩hamsting都係唔插餅做Deadlift

其實我已經無視佢

唔夠講咪要無視囉冇啦啦講乜撚嘢威唔威 傻撚咗?

應未呀傻西巴打

有咩要應

明顯話緊你屌港女網
但你個理據不足以說服點解屌港女網
所以純粹分析點解要屌但個理據唔夠
結論就係有人因為怕太多人做自己大隻唔到威唔撚到出風頭
明撚未?

典型既paranoid personality disorder, 我唔怪你,不過可能要去睇睇醫生巴打你

咁都關要威事 你都幾好想像力

咁你屌港女網個理據有無得強壯啲

塔門現貌

係健身post用塔門做例子屌港女網
你覺唔覺得自己太過貼題?

自己想像下啲健身器材會點

睇下呢班人

唔好想像啦
証據呢?
有無証據証明港女們用完啲架撐就會壞?
比番啲有說明力既例子呀唔該哂巴打
我唔想下下同你係到紙上談兵
無助我思考[/quote]

求上水
仲嘈緊
仲嘈緊

咁岩唔想溫書無野但rest day同佢嘈下hea下都唔錯

其實唔係正常?
想feel hamstring可以做stiff leg deadlift
算啦 , 嘈乜春啫
算啦 , 嘈乜春啫

好啦ching
其實條傻鳩嘅論點就好似連登仔已經定性左中國人一定係害群之馬一樣
btw再嘈都無意思
算啦 , 嘈乜春啫

好啦ching

香港恆常運動人口已經偏低 , 多啲宣傳運動其實係好啱 , 市民病痛都少啲 , 亂咁操受傷除外
將軍澳有冇跑步撚 有咩地方好跑 跑海濱 康城果條路跑到悶
算啦 , 嘈乜春啫

好啦ching

香港恆常運動人口已經偏低 , 多啲宣傳運動其實係好啱 , 市民病痛都少啲 , 亂咁操受傷除外

in康文署we trust
月票場好似5點至7點會有教練當值,可以隨便問
不過沙田康文個女教練會sale保健產品
算啦 , 嘈乜春啫

好啦ching

點解我覺得好多
定可能自己做得多
識黎識去都係班會做gym既人
結果覺得身邊個個都好似會做運動咁
唔好比佢停
算啦 , 嘈乜春啫

好啦ching

6點半到8點半
將軍澳有冇跑步撚 有咩地方好跑 跑海濱 康城果條路跑到悶

坑口gym房用樓梯機/太空漫步機玩下HIIT都有幾好既新刺激
算啦 , 嘈乜春啫

好啦ching

6點半到8點半

thx
算啦 , 嘈乜春啫

好啦ching

6點半到8點半

thx

WELCOME LA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞