[健身不練腿] 健身gym巴打交流IX

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
想問下腹部捱打都練到腹機?咩原理?打散d脂肪方便燒脂? 功效大唔大?

睇左c-all star 個煉獄健身mv.

推,無人苦練腹?講緊係練返黎果隻,唔是減返黎果隻(前者會漲卜卜

其實d人成日話squat deadlift練core 會唔會練到腹肌
想問下postworkout shake加牛奶定水好d?
上網睇有d caesin會好d, 但奶係慢吸收
各位點睇?

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

加奶真係好飲好多,同埋感覺上奶有營養d
但係奶既caesin會影響到protein synthesis
跪求巴打答

無聽過 不嬲臨訓都係奶溝casein+whey
不過post workout好少帶到奶出街
Postworkout要吸收快 我飲whey再溝多5g bcaa溝水
Btw myprotein unflavored bcaa好臭

屌佢老母我下次會簡番有味

bcaa一定唔好揀有味 試過好多brand都係坑渠水味
myprotein就算有味都唔太好飲
飲過scivation xtend最好飲

咁溝埋whey一齊飲有無問題其實

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

但係奶既caesin會影響到protein synthesis
跪求巴打答

Postworkout要吸收快 我飲whey再溝多5g bcaa溝水
Btw myprotein unflavored bcaa好臭

bcaa一定唔好揀有味 試過好多brand都係坑渠水味
myprotein就算有味都唔太好飲
飲過scivation xtend最好飲

咁溝埋whey一齊飲有無問題其實

應該可以 但冇試過
想問下腹部捱打都練到腹機?咩原理?打散d脂肪方便燒脂? 功效大唔大?

推,無人苦練腹?講緊係練返黎果隻,唔是減返黎果隻(前者會漲卜卜

抗打可以練曼頭腹肌
有冇巴打用緊my fitness pal 黎計Marco
我1.76米高 重75kg body fat 16%
Set左target 做減重
佢要我食2500卡 280g碳水 180g protein per day
每日都食到超飽 有時夜晚仲要加杯shake (粉+奶+花生醬)
會唔會計錯左數 但試左兩星期又好似出左啲線條

2g per kg of body weight protein已經唔低
你依家2.4倍

留意下小便同飲多d水就真

fitness pal 只係要求我 x1.5 protein , 食咁高 protein 但又同時食咁高碳水

其實d人成日話squat deadlift練core 會唔會練到腹肌

Deadlift feel到
做有氧心跳keep幾多好
想問下postworkout shake加牛奶定水好d?
上網睇有d caesin會好d, 但奶係慢吸收
各位點睇?

推到有人答

加牛奶好飲d
營養個d等其他巴打答

跪求巴打答

終於有人明 我而家飲都係閉氣
做有氧心跳keep幾多好

少少喘就得

條友純粹想打佢

之前有位巴打介紹
preworkout用oat+whey+水
postworkout用oat+whey+水/奶
wellcome牌呢兩隻quick定instant邊隻易溶d?
唔知道邊隻唔洗煮

之前有位巴打介紹
wellcome牌呢兩隻quick定instant邊隻易溶d?
唔知道邊隻唔洗煮

sorry頭已側

之前有位巴打介紹
唔知道邊隻唔洗煮

sorry頭已側

instant
我想問每日做squat 得唔得
做六set 每set 20下夠唔夠
好想bump盡佢,操上身有d瓶頸想爆多d

如果想練大隻吾洗廿下咁多 巴打可以加重少少個重量大約做8-10下會好d

之前有位巴打介紹
唔知道邊隻唔洗煮

sorry頭已側

instant

thx巴打
認真問
推胸 arched back

之後第二日個lower back 痛
可以點搞

如果想練大隻吾洗廿下咁多 巴打可以加重少少個重量大約做8-10下會好d

同埋唔會係每日

屌得過?

同埋唔會係每日

啱呀 你肌肉都恢復吾切 盞遲早勞損過度
巴打,低至中強度嘅跑步大嘅係幾多km/he

視乎心跳率 km/h人人唔同

大概跑步機 8-9km/h 到?

屌得過?

做乜鳩連on都咁撚平
Bpi iso/mutant iso surge/iso 100 邊隻whey iso好?

巴打,低至中強度嘅跑步大嘅係幾多km/he

視乎心跳率 km/h人人唔同

大概跑步機 8-9km/h 到?

8-9算jogging
好耐都冇入黎個post
唔經唔覺自己都玩左3年半健身,
黎緊修身,再會去讀埋體適能個證書
見有人問anavar
有興趣可以睇下哩條片
https://youtu.be/bLSQEbyWfL0

Ps,佢爛面係因為佢除左anavar仲有落過其他野

我有食過crazy bulk anavar(托人係加拿大拎比我
可能平同我食劑量少
效果唔係好明顯,但你會感覺到大力左同可以一星期連續做好幾日gym

唔會上癮,同埋無錢,所以無再食

我朋友話外國好流行
特別係大隻少少既女都一定有食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞