加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
捉蟲,p牌真係p牌
平時3毛
今次3蚊?
咁多正評
兒登果然兒登
CLS
唔講咁多,總知唔會去,share俾多啲人叫大家都唔好去
時光機?
Lm
細心一想,其實支共出盡奶力,抹黑加泰集會,是因為加泰人的苦難,與香港人十分相似:中央否定地方自決,政治問題法律打壓,重判反抗領袖,中央接管地方政府,黑警以暴製亂。
打擊香港人聲援加泰人,就等於打擊香港人反抗支那。
天真
問題係加泰要求係獨立呀! 仲要講到明
香港係要求自治先
兩邊有差異
同埋加泰無咩外國撐 但香港有
所以搞呢個主題容易令人誤會
咁我就唔明點解搞手死都要攪加泰
如果真係集中佢講嘅三個point
點解唔link埋智利/印尼個啲國家??
咁樣俾人誤會嘅風險會唔會低好多呢?
樓主嗰三點係好,但如果宣傳不足、message/立場唔夠清晰,真係好容易比人spin去支持加獨港獨
恕我決定唔參加
對外文宣嘅覆蓋程度唔夠廣泛
你估呢個情況下我地澄清容易定中共抹黑容易?
君子不立危牆之下 有啲嘢自己知唔係咁 但係頭腦清晰嘅人有幾多?避嫌係有必要做㗎
人地被囚既係加獨領袖,我哋撐佢哋就舉被打壓的人用的旗。

將心比己,如果外國人撐香港示威舉紅底抽氣扇旗你有咩感受
P牌=5毛
改全球反警暴ok?
香港人,反抗!
要搞就搞晒全球, 唔好咁自私淨係搞加泰.
點解無人推番上去?
人權係普世價值
搞加泰集會係有責任宣傳好目的
而唔係唔可以同加泰連上關係囉
香港都有獨派啦咁全世界唔關注得香港?
我剩係想講,印尼果邊更加嚴重,仲要有個印尼記者係香港爆左眼,無可能唔加埋入去,而且加左我相信好多人都已經無問題
港獨都唔係主流
你老母生你個傻閪出嚟都唔係主流啦
有巴打咁改:

香港加泰團結集會:釋放加泰政治犯

樓主咁做會唔會好d啊

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞