加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
想問個集會邊度有撐加獨
如果你話容易引人誤會,我頭先嗰三個例子已經講得好清楚,引人誤會唔係唔做既藉口嚟
如果撐加泰又唔同時撐西藏新疆就係虛偽,咁我諗而家全球撐香港既人都係你口中既「虛偽」
唔係下下咄咄逼人就有道理,檢討下你個語調
立場明確
星期四見
政治正確 為最重要
咁香港都係中國內政啦,咁計
一係改名 一係等人權法案之後 你兒家搞有咩居心!
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
外國係因為利益支持香港示威

香港人,唔係政權,支持加泰係唔會令歐美對加泰失去控制
Trump都話香港反送中係中國同香港自己嘅事
你又會期望美國人幫香港出聲嘅?
唔洗美國出聲,佢攪人權法就夠
國際關係就好似跟大佬 你跟得大佬最好就立場同佢相似/一樣
裝修中資 係打大佬嘅敵人
支持加泰就

而你話支持民主 自由 人權
喺人地眼中直覺就覺得你係支持獨立
西班牙自然會對美國施壓 或多或少會對香港有影響
中共扣左咁耐港獨帽子
咪又係咁多人支持我地

冇人叫你支持獨立
但連抗警暴 支持民主都唔出聲
對唔對得住幫我地出聲既人
到底要幾厚臉皮先講得出咁懦夫既說話

次次新疆其他地區出事都係同一個借口
自己都未攪掂 攪乜野其他人

講到尾香港人就係與宜少 取宜多
唔值得全世界支持
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
明白你係立意係好嘅
但我唔會去
各有各做啦
有道理 推啊
依個po竟然會咁多負皮
呢下真係似James話Morey好出tweet stand with HK
要跟大佬搵著數就放棄自己一直爭取嘅野
跟住指責其他出聲嘅人損害自己嘅利益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞