加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
點會唔明 當人地弱智咩
人地唔係cctvb
無論你目的幾好,文宣做得幾好,一定有人會借題發揮,因為加泰個行動立場好明顯,搞手出發目可能係好,但呢件事對香港個運動可以話完全無益處,大家自己再諗諗啦
你就分化狗 有冇諗過西方點解要幫我地手
因為我地對抗緊中共
但係加泰依家係對抗緊西方
唔理你個理由講到點 總之最後出到黎大部分都係香港撐加泰
不分化 不割
唔好刺激中共!會輸!

啱呀⋯我會去
一起身勁多人帶風向
格離post有人話做咩要支持人地“分裂國家,名不正言不順”
根本中共口吻
推!
不了
我夠日日係IG Facebook Twitter宣揚港獨
有無影響到美國即刻放棄香港?

咁唔好怪英國唔理你 人地都搞緊脫歐
香港自己乜野身世?唔係唔可以支持加泰,我哋都好專重每一個人嘅選擇有人要去支持點反對人哋?可惜自己十劃都未有一撇成功就去支持一個性質上好疏離的加泰真係好奇怪,其實我都覺得樓主集會的三點訴求係正確,不過對像(加泰)就同香港的關係太疏遠,行動的獲益不明?會有乜好處呢?一如其他人所講過,不如將訴求的對象改為新疆或內地底層人民人權可能效果更佳。話曬對象的距離更加密切,而且中共一直最怕就係反送中的星星之火燎原內地長期被壓迫的底層人民。一個好彩扑中,引發內地民主運動,香港嘅抗爭運動得到的助力大過支持加泰一萬倍。大家諗下中共怕支持加泰多或支持大陸底層人民人權多?但是點樣將香港的運動切入內地民運是一個難題。
轉主題聲援全球受壓迫
新疆,西藏咪同香港仲近,又唔搞集會
咁撚多5毛狗出黎搞分化

Btw好撚多五毛打手
人權法仲有兩日就過

搞集會咪搞集會,點解要係呢個敏感時間搞?
其實不如改主題做認識加泰算啦,香港暫時無共識,咪等啲人認識完再自己判斷囉,將個focus放喺不公義上面,做到嘢之餘又唔會有立場
Reddit/Facebook 加泰板,你去留言支持,人地至少多謝你
呢度個個大枝野,目光如豆,但又覺得自己睇透國際大局
呢個理念我buy,人權同自由係普世價值
維護人權唔等於係支持獨立就好似美國支持香港咁
認同 推
我建議 徹查 陳彥霖慘案 集會

這件事 關乎 我地 所有手足 現在 或者 將來的安危
呢句兩星期前聽啲休息撚講過喇
支持便好
而不是讓外國借機介入香港
人哋要過唔會因為呢啲小事而影響到
咪再坐井觀天啦好冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞