加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
寧願搞聲援新疆都唔應該搞呢個
風險大 回報接近0
新疆反而真係要開集會聲援
難得開左回教線
所以我唔明點解唔搞新疆反而搞加泰
香港人真係好自私 人地國家支持你香港有冇諗咁多後果呀 得罪支那冇哂生意夠嚴重未呀 而家就因為自身利益就唔支持同路人 加泰人同香港人一樣都係受到極權壓迫 同係爭取返佢地應得嘅自由民主咋!
人地要獨立
你又話支持人地但唔支持獨立
外媒唔會明你想點
真係好好笑
人地國慶又舉台灣旗
美國出聲又舉美國旗
香港旗 英國旗又有
而加連加泰旗都舉埋
NBA咁都可以搞個籃球之夜聲援莫里
人地講一句就話要聲援人地
但從來唔見人幫大陸因政見問題入獄果啲人
陳秋實呢?人地落黎幫手講野
幾時又聲援陳秋實
新疆都俾中國玩殘
係咪又要聲援?
新係希望樓主諗下自己究竟做緊啲乜
1. 用加泰獨立旗話自己唔係支持加泰獨立?咁如果有人起鬨嗌口號話加泰獨立,你覺得可以撇清到?

2. 唔知點解又開左選擇性大愛左膠mode,明明自己都未顧掂自己仲去理其他地方既野。印尼/智利/法國都有示威,點解呢d就一句又唔提?呢d又唔搞個集會聲援?雙重標準?
但咁耐都冇人搞過
反而走黎搞個聲援加泰
講到為自由為民主
但完全無人幫過大陸
大陸都好多異見人士撐香港
快啲舉中國旗
聲援新疆集中營好過啦
香港就黎變到一樣啦
加泰爭議既解決方案
https://lih.kg/1668004
會支持
10月24日 聯合國日
睇呢個post真係睇到好多仆街既自私撚
香港有事既時候就Twitter叫全世界stand with hk
到人地有事既時候就話不了 怕呢樣怕果樣

好想睇到有加泰既連登啲加泰人講
我地加泰都未搞掂 幫咩香港?
上次話裝修太暴力美國唔支持條act過唔到
之後呢?
結果呢?
你諗清楚自己而家爭取緊啲咩未其實
咁你可以自己搞一個
pish
支持樓主立場。睇完個立場仲回覆話去集會等如撐加獨,同嗰啲「支持港人等如支持港獨」論調有乜分別?
啱呀 落力啲宣傳先
同意文宣要帶出哩3個重點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞