加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
你覺得
會因為同情香港人遭遇而支持香港抗爭者的人,會唔會因為香港人聲援其他地方人權而唔支持香港?
三歲小朋友都識的道理
國際線為乜嘢而支持香港,我哋為返嗰樣嘢而聲援其他地方先至係順勢而為
目光唔好咁短淺,有返啲大局觀,大義本身當然冇用,但打著大義的旗號做嘢就好有用,唔係打仗駛鬼講大義名份
呢個都好呀 其實反對 POPO 加薪同反對起 新彊嶺監獄 都好架
你唔care人權法,唔緊要,
其他人重視依個攬炒制裁,我就唔想因為加泰集會影響到之前其他手足白費心機,有幾個人坐飛機花錢花時間去搵美帝支援,我就唔想因依個集會影響人權法案進展
支持你到時見
唔做,其實唔會有人屌,每日twitter都可以表態話支持
做,可以算係各國人民幫咗香港咁多,就幫翻人地一次,又繼續加形象分,不過真係有風險,形象亦可能適得其反
咁正路就唔做最穩陣
之但係,樓主嘅理念同方向,我認同
咁既然有手足要做,就一齊做
一齊向外國講得清清楚楚我地嘅立場
咁先係齊上齊落
Push
黃之鋒都講過,國際戰線從來都唔係鐵板一塊。
美國唔會因你做d咩而立即轉換立場。
美國只會因為香港繼續對美國有利而繼續幫香港。
一日有美國85000名美僑係度,一日美國都會幫手。
咁你食屎啦咁鍾意個光環
搞個集會原來阻撚住你死飯民嘅心血
屌你老母呀手足出嚟唔係為任何派別造勢呀
禮拜四見
成班弱智船頭驚鬼船尾驚賊 係呀 一個小型集會即刻搞撚到人權法過唔到㗎 同香港為咗繼續賺錢而沉默個啲商家佬有咩分別 呢頭屌人無政治立場個頭又話怕得罪歐美要冷處理 垃圾 咁憑咩要其他人幫我地出聲呀 呢啲弱智唔撚配有民主
留名遲下鞭班話撐加泰有問題嘅割蓆賤種
樓上有隻爬咗入黎
講撚到出兵加泰咁
人地之前為香港遊行
依家為咗佢企一晚都唔得?
呢三點十分支持
唔怪得twitter 超多五毛衝出黎反對
連掛住支那旗既五毛狗都夠膽死話,攪對你地無好處架咁好心咁
不過唔講獨驚你又比獨派屌同割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞