加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
agger, 以人道人權為由, 唔明點解要 focus落加泰, 只用加泰為名就變相有針對性, 有主次之分, 要攞光環, twitter又唔用好佢, 事情都有緩急輕重
港獨旗我好耐無見人舉過啦喎,黑底白字「光復香港,時代革命」就有,你寧願想自己自high,唔理其他被捕手足既未來,唔理搞完個活動對成個運動有咩負面影響,當晒其他反對既人係敵人,唔岩聽既就屌柒人,咁你自己搞飽佢啦
英國集會都唔搞
搞加泰
自己事都唔在意去幫其他人
無你咁偉大
由一開始話用twitter 去到而家 都大撚把人唔會曬個1/2分鐘開個account
其實是鳩但話反警暴 之後中間有人講下加泰等人關注下咪得
死左膠仲要話人五毛
睇清楚自己要企邊一面先啦。
你想企係美國個邊就咪撚搞加泰,
就係咁簡單。
班腦裝屎白痴咁都唔明
包括樓主,差唔多全部支持樓主既人都係P牌黎
班撚樣唔知係咪五毛黎
唔覺得搞黎係利多於弊 咁搞黎把撚
你睇下樓主,同埋支持個d人,全撚部P牌仔黎
其實加泰個背景GOOGLE 一下已經知
佢地係經過民主選舉得出要獨立既決定
甚至乎自治政府都已經投票通過

但西班牙政權唔撚俾
而全世界係無一個政權會支持另一個政權既地區獨立
EU, USA, FRANCE 等等等都已經表左態

加泰既示威白D 講, 一定係無出路
佢地唔係單純爭取民主自由, 佢地係打緊獨立戰爭..
我已經分唔到支持集會班人係左膠定五毛
講真放吓風睇吓國際知道我地搞呢個集會有咩反應先啦

真心佩服支持集會嘅人嘅崇高意志
首先 你文宣又唔會搞到鋪天蓋地咁解釋得好清楚你自己唔係搞獨立
第二 搞黎唔覺我利>弊 (個世界係個咁現實)
同意!一係就擴大個主題搞,唔好單單只focus喺加泰,要聲援就聲援晒所有人。

政治風險嗰啲我唔識講,但你搞得一個地方,唔通其他地方可以唔搞咩?

到時落人口實,俾人話我哋選擇性支持?
到時個個地方都搞,咁我哋條主線任呢?

Sorry打得比較亂
今次冇幫助,連登風向都好壞參半,不了

你地加油,兄弟爬山
push
人地只係喺星期四搞個集會叫做聲援下加泰,仲帶曬頭盔話明只講人權自由警暴,連登國際關係專家即刻咁大反應連開n個post扣人帽子話搞手係鬼
5毫多,你去返第一頁睇就知,9成支持係P牌,重有1成係左膠
YES
支持自由集會係OK
但要講明唔係支持加獨
1020九龍大遊行檢討
https://lih.kg/1668425
人地外國記者影張相見到你勁多加泰旗,其他人一睇,第一個感覺就係你支持獨立啦
Push.
成日咁驚美國佬點點點唔幫你哋 加拿大大選又唔撐 成版都無一個po講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞