加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
Kurds又咪係幫美國打生打死又比美軍出賣
就算過左條bill你都難保美帝用行政措施保土共官員
美國吹捧自由又咪係幫沙地呢d獨裁國家
美帝玩意識形態同利益ga ma
成大班左膠淨係用左膠既想法諗過picture出黎
咁撚政治正確你咪乜9都批判囉
首先,左膠唔代表我
其次,啲人應該係批評緊抗爭中的功利主義
再者,聲援加泰確實係基於禮尚往來的禮儀
最後,我歡迎你組織個活動聲援全球人權,到時我可以幫你推post
成張海報都無話獨立
連港獨都無
應該可以放心?
一向對於比位人入論都係嗤之以鼻
連登仔平均智商都係得80咁上下

兩個月前就話有共識唔好玩火
今日就話有共識唔好玩炸彈

反而啲明顯戇鳩既臨時政府就大把人撐

結論係:根本無一樣野做左就會令抗爭失敗
如果有既話,對家一早做左,而且要煽動連登班弱智支持根本唔難
臨時政府最後無人講咪自然收皮

加泰集會我唔支持,但都唔認為有咩咁大不了
同理
事實上就係裝修有機會令美國唔撐 那怕只係1%
我都答咗你 搞裝修一定會被導向去暴力發洩

最後,新疆西藏據我所知依家冇示威抗爭發生緊,亦冇當地組織聲援香港
但係搞個集會聲援佢哋我都支持嘅
無組織聲援都講得出?
唔喺現場 睇新聞都見幾多喺外國撐港遊行有佢地份
新疆西藏的確無示威發生緊
因為一係入晒集中營監獄 一係唔敢出聲
i. eill be there
同意呢個 真係要講得好清楚
You have points
巴打說服左我出
香港01叫人唔好搞集會撐加泰喎
巴打跟唔跟
我想問下向國際表明香港人對加泰事件嘅立場嚟做乜嘢?
同埋邊個問緊香港人要向加泰事件表態,令到你覺得需要搞一個集會去回答?
推 要搞就一定要講得清清楚楚
其實你集會既重心 同國際點樣perceive 係兩件事黎
好清晰 完全明白
之前睇過有Ching話香港外判文化可以張抗爭外判真係好撚貼切
最好美國幫我爭取雙普選 乜都唔好做 得美國爭取
你做左乜乜美國會唔開心就無左人權法

但無人會諗中美傾掂數係唔係就會收手
咁你係唔係就準備好做中國人

俾智能燈柱監控?
你與加泰連結
支共中宣部就會發動過百萬網軍向全世界老屈你香港想學加泰一樣獨立
你真係當支共白養2千萬網軍唔駛佢地做?
香港文宣係國際暫時勝利
係用左好多人力物力與金錢係外國登報換回來
唔係輕易戰勝支共網軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞