加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
裝修係有警暴問題作前提
咁我問你
如果因為加泰問題搞到美國唔支持
你點解釋?
你將敵人嘅說話同同路人嘅說話相提並論?

偷換概念得咁低手
你有軍隊 有群眾支持 有實力 反抗到坦克飛機大炮機關槍咪啱囉,無嘅話咪錯囉

美帝為咩幫手唔到你控制,但美帝救到二千幾個被捕手足嘅話,我理得佢咩,你輸左去集中營講你嘅大義風骨啦
終於等到個pitch係咩
加泰黑警又係亂打人
為自由而戰既香港應該聲援佢地
所以你贊同和理行動,而不齒前線手足行為?
有咩分別?中國同美國嘅主張
講得啱
覺得咩係啱就去撐
堅持得耐實無錯,實會名留青史
港獨立在香港都得小人支持,在國際直情冇國家支持港獨.
加泰一樣,成個國際都冇國家支持佢獨立,做咩香港人要做呢啲野令國際其他政府同我地割蓆呢?
推推推
係 唔係美國嗰套先係最好 反而我地應該要輸出我地香港嗰套價值 如果唔係我地同lbj呢啲為左利益出賣靈魂既垃圾有咩分別?
Well said,成班on9唔知頭唔知路就去支持人獨立
睇死劉頴康自己本身對加泰背景都係一知半解

呢個集會根本唔搞得
冇位比人入到時見
咁如果因為裝修搞到美國唔支持
你又點解釋?
係咪跪喺到同侵侵講因為有警暴我哋先咁暴力,求佢網開一面?
點解淨係聲援加泰,世界各地咁多警暴,支持全球民主抗爭易入口過聲援加泰好多啦

留名等睇香港會唔會跣低,跣左就新疆2.0
屌你,是咪玩分化呀
人地夠可以話班和理非唔肯聽勸,唔撚三罷
仲有 加泰獨立公投投票率係唔過半
連在地人都有極大爭議性既政治問題
咪撚同呢家香港比較
香港呢家係道德+人權問題
你死返上去睇下樓主講乜先,佢一嚟就話唔係支持加泰獨立而係聲援人權
或者直接講明反警暴反極權撐自由
只係當加泰係example講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞