加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
剩係呢3點都夠做啦
你目標清晰 但人地大做文章 點拆?
既然你出發點係普世價值
不如一次過支持哂各國抗爭
三點清晰嘅立場我係支持
我同意拉大佢講人權
因為我覺得普世價值會多啲人支持
拉 要光環唔好攞香港去較飛
到時外媒頭條話香港撐加泰 Soloman都幫唔到你拆
好好奇點解你既立場唔係

1. 呼籲香港政府和平處理加泰示威;

2. 譴責香港警察暴力對待示威者;

3. 沒有人應該單因政見而被判監。

點解你唔去搞好香港先?
人地撐獨立 你去撐人 國際會點睇?
人地只會將你連結去港獨
有時分化就係咁黎 係你迫人去分化你
將加泰集會轉做支持全球抗爭集會
支持一個地方變支持普世價值
聲援哂印尼, 黎巴嫩, 伊拉克
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
建議加泰集會改為「聲援全球民主抗爭集會」
https://lih.kg/1668196
立場要強調 唔好俾人spin走
支持哂世界各國既抗爭
支持哂世界各國既抗爭
一定到
首先香港人唔會有能力干涉到人地政治決策。而且我地係道義上支持加泰,唔係為政治問題集會。舉個例子,morey stand with hk都唔係支持香港獨立,都唔會有能力影響中港政治,法律上香港就係屬於中國,咁全世界都因為怕得罪共產黨,按你logic大家應該為賺中國錢,唔干涉中國內政,唔幫香港啦。其實都係開聲援下,企一晚,又唔係出兵
支持哂世界各國既抗爭
打漏左 應該係
1. 呼籲香港政府和平處理香港示威
agger
對於加泰是否獨立,我地唔會、亦唔應該有立場。因為呢個係加泰人既事,唔到外人插手。但我地香港人一定會堅持捍衛人權、自由等普世價值。

Agger
企得太前 搞掂自己先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞