加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
純粹覺得自己地方都咪搞掂就唔好拉太多戰線出黎
你一個舉動就算文宣幾清楚 外國會點諗你控制唔到
去個集會就覺得會影響大局
六月到依加你去左幾多個集會 香港贏咗未?
Push
你想聲援嗰啲地方咪你去聲援自己搞,唔好下下要人哋煮埋畀你食,點解唔可以搞加泰集會但唔搞其他集會?況且個post講咗目的係乜
"問心搞嚟為咩先",「喺共產黨面前乜都係鳩做,冇用」「燒垃圾筒做咩」「掟磚正含家剷」「要韜光養晦,鬥長命」,呢啲嘢啱你咪繼續抱住呢啲理念
加泰爭議既解決方案
https://lih.kg/1668004

不如改target做全球受極權and警暴的國家?
全球好多地方黎巴嫩印尼都出左事,唔通每聲援一個國家搞到一次集會咩,做到做死搞手。不如一次過黎。仲可以聚哂D外媒係到
上次無去係因為收唔到風
今次一定去 表達返對佢地既支持
係無然後架喇 唔通你想點 年年搞平反六四都無然後架你唔屌?
起咗你底
係你要用下個腦先啱
你哋目光太短淺,只係見到眼前的利益,但係就忽視咗運動的核心價值
核心從來都係捍衛人權,既係信念,亦係大義旗幟

在內
我哋以警暴、暴政、人權剝削嚟號召人群
在外
我哋以此吸引、爭取重視人權的民眾的支持

聲援人權,一嚟係鞏固我哋內部信念,以信念嚟團結民眾,二嚟係深化香港抗爭者捍衛人權自由的形象,吸引更多同樣價值觀的外國人支持

搞咗咁耐條國際線,都未知我哋個market喺邊就食得屎啦
聲援得香港的人,九成都係大愛左膠重視人權的民眾,既然目標對象都出咗嚟,我哋在商言商緊係sales返佢哋想要的嘢俾佢哋啦

依啲人絕對唔會因為香港人聲援加泰而割蓆或許轉為反感,反之,會更加支持

至於美國國會就更加得啖笑
佢哋為咗政治目的而支持香港,亦只會為咗政治考慮而放棄香港,相比於嚴重威脅美國地位的中共,一個聲援加泰的集會算得係啲咩,點可能因為微不足道的小事而放棄牽制中國的重要籌碼
咁樣就清晰好多
搞個集會就話開戰線都cls
利申 一直支持唔好搞平反六四 開太多戰線了
到時比美國屌就多得你地班豬隊友唔少
推 we connect 希望多啲人出席
同意
人地就頭話要將加泰變做新香港
起集會到要掛埋香港之旗
希望你可以睇多啲新聞先 少少就夠
嗌升級果陣冇人理依家連搞個集會都要諗三諗四
呀大佬六月到依家倖存落嚟嘅一睇就知咩事啦
呢期好多新手黃絲進場風向撚五毛成機搞事
dnlm 修身齊家治國平天下呀,香港連身都未修,點去平天下呀 ?
番去拎5毛啦
仲有,睇多d書先
因為佢哋要繼續籌款所以冇得屌
早排都成日有人話裝修會失去美國支持,導致人權法過唔到,呼籲休息
你點睇?
支持

但唔好用加獨旗好似好啲
成班話唔撐加泰就自私既
唔該你地同被捕個3000位手足講
仲有同俾黑警打到仆街既手足講
一個小舉動產生幾大蝴蝶效應有版你睇
係要產生不明朗因素出現
雨革好撚有光環 結果點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞