加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
太天真
push
明白樓主嘅心思
但我認為外媒同埋外國人唔會睇得咁仔細
真心唔建議你搞
推上熱門先
係隔離post打完,哩到放多次:

香港人真係好撚虛偽
仲係到唱咩「祈求民主與自由萬世都不朽」

人地爭取民主自由,竟然可以因為美國唔支持所以就覺得唔應該撐?
同D人奶中國所以跪有咩分別?

到最後原來都係因為自身利益而去放低自己尊嚴
外國人尊重既係一D有原則而用自己方法去實行既人,而唔係無原則為利益而生存既人囉

點解你地唔會諗下今次係我地可以幫加泰而係為左怕美國唔支持而屈服???

果d講話咩西班牙法例唔俾你獨立果D,我唔知你係低級五毛定係點,但係唔該問心一句,
有咩地區獨立係原本宗主國有法例寫明可以架?唔好玩啦仲係到講法例?蘇聯有無法例俾波羅的海三國獨立?塞爾維亞有無法例俾自己分 裂成咁多個國家?就算美國自己由英國手上獨立出黎都要打仗啦!仲同我講西班牙支唔支持,一定唔支持架!加泰個經濟咁重要!因為咁先唔俾佢地獨立咋嘛!
好多人對獨立敏感 而且加泰同香港處境唔同 西班牙不是中共
每年六四你有無去呀,有無聲援支那建設民主中國呀

人地加泰有人聲援我地,我地聲援返,話俾世界聽係同一個處境
兄弟爬山,鐘意去就去,唔去就唔去,就係咁簡單
你張海報show枝加泰獨立旗
然後又話唔講獨立議題
你係真心白痴定玩野
岩呀,千祈唔好開口講獨立,在心中得架啦
講下普世價值就無問題
一定要二揀一 唔係both? 你都on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞