加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
呢個立場可以
5年前唔好激嬲共產黨
5年後唔好激嬲共和黨
到宜家都唔明點解要全世界人關注自己地方
但想關注人地嘅地方就要驚某政治勢力
明明大家都係面對緊相同嘅警暴問題
如果係解釋清楚就buy你
呼籲西班牙政府和平處理加泰示威正面回應民意
我會join,不論美國歐洲支唔支持加泰獨立都好。

我地依家所仲保衛既言論自由,唔係就係要包容唔同聲音同意見咩?包括獨立。

依家加泰就係正正就係因為表達自己對獨立既意見,而被西班牙所打壓。

竟然我地係呢次既運動入面,言論自由就係我地其中一個要保衛既核心,點解我地又要懼怕美國歐洲唔支持我地支持加泰表達佢地所想同自由呢?
STAND WITH CATALONIA
爭取民主自由無分時間地域
我地都係同一種人
目的明確
Push
美國政府 同埋歐盟現時立場係支持西班牙政府繼續統治加泰地區, 而我哋而家仲要有求於美國,簡單啲講畀人捉著春袋。
如果喺香港公然同美國叫板,會唔會擔心我哋香港呢邊嘅美國支持會打折扣?
( 唔係挑你機 ,只係想你講解下釋除返個疑慮)
係咪未聽過咩係泥菩薩過江?
你依家自己都未搞點 就咪撚差隻腳入去一定會得失一邊既國際議題到
你好有正義感好有崇高理想想要世界和平係好
但我依家唯一關心既係香港 任何會阻到香港既我都反對 包括樓主條on9
你可以話我自私 但幫加泰出聲唔會對佢地有幫助外只會搞衰自己
唔好亂撐加泰獨立就OK
香港獨立
鬼你老母五毛賤畜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞