加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
就算係鬼都好,但樓主有道理!

抗議的是警暴問題,並不是支持加泰獨立

我地如果下下計算政治利益,甘同政客有咩分別?

就算樓主5搞,也一樣有其他人搞,反而樓主搞可以係有理由地搞(雖然到時一定有人舉加泰獨立旗)

我地就係_明知不可能而為之
收嗲啦五毛,個個加泰post都見撚到你spin風向,我地同手足討論唔撚關你事呀

要求改主題聲援全球受警暴嘅國家
包括埋加泰,智利,黎巴嫩
維護全球嘅核心價值,人權同民主!

你係撚咁推淨係加泰集會好鬼呀,過主啦
淨係攪加泰會俾網軍攻擊
睇Twitter都知佢地幾撚煩

但攪全球就可以拎齊各國光環
又做到樓主嘅反警暴,
又冇咁爭議,
何樂而不為?
值得推。
不論獨立與否,human rights都不應被忽略
為個光環將所有香港人放上枱
美帝人權法支持香港係高度自治autonomy!不是港獨Independent!
之前美國參議員提左唔可以搞港獨,獨立被國際視為分離主義,但尖沙嘴有左膠高舉加泰羅尼亞旗聲援加泰獨立運動 !
外媒幾日前已經見到中共畫面播加泰,字幕係香港人示威!
醒未?係咪想全部送中?
樓主唔係鬼就係on9
個集會係反警暴,你驚比人屈加獨可以推另一個post等搞手接受

加泰爭議既解決方案
https://lih.kg/1668004
樓主講得好清楚係反警暴同獨立由加泰人自己決定
呢個集會唔係撐獨立,睇清楚啲字
劉頴匡真名上連登都係鬼
啱,可以加埋印尼同其他而家面對警暴問題嘅地方
支持加泰人民自決前途
如果目的係咁嘅
就真係要解釋清楚
免得到時俾人誤會
辛苦晒手足啦
真心唔認同去搞
24號英國開議會討論香港 搞集氣或者多謝英國好過

1. 你憑咩叫西班牙

加泰好明顯想獨立 獨立=叛國 香港仲要支持??? 宜家香港冇話要獨立 只係要求中國要一國兩制 所以美國先會咁高調支持香港而且有棋同中國玩 Solomon都話唔好搞港獨停臨時政府

我知加泰警暴唔比香港少 但無人會focus係’聲援加泰=反警暴’ 好多地方都有警暴 印度有 智利有 中國有 咁係米個個地方要聲援 中國好多維權律師被人拉 咁仲咩唔聲援中國

香港人仲有好多野可以聲援 例如 聲援被捕義士 聲援救護 聲援學生
搞咩加泰 唔係人哋話make a hk之後我哋就聲援 我哋宜家都係險行 自身難保 唔該係適當時候做適當嘅嘢

大量三毛推加泰集會就知咩事
高調聲援加泰=聲援獨立=支持港獨=人權法案收皮
港獨真係會冇左美國線 到時香港真係會收左大半皮 我哋無再多5年翻身 希望樓主諗諗佢係米值得
立場清晰 推
老實講我真係唔支持搞加泰集會囉講真。

都係個句啦,自己屋企都未搞掂仲出去幫人執屋。

等同自己都唔識照顧自己就走去照顧埋人。

你其實搞呢個集會唯一想做嘅野都係想比國際知我地同加泰係同一陣線,面對極權人民必推翻姐。

但大前題人地加泰都未撐香港啦,幾時輪到香港撐加泰啊?

支持加泰人並唔代表要哂人力資源去集會,你用其他關於香港議題集會都仲貼切。

你仲話我地會解釋加泰依家點,感覺好撚有大台意識形態。

我地自己都攬炒緊無啦啦去支持人地,話我仆街都咁講,好撚左膠思想,洗唔洗接紙?點吓蠟燭聲援加泰啊?

你係香港就做返啲自己應該做嘅野啊嘛,無啦啦加泰集會,你唔好同我講國際點解要幫我地又性。

係因為我地一直都要國際聲援,依家加泰人有叫我地香港幫手咩?

有正經野又唔撚做,人地都係打緊仗我地又係打緊仗,仲要死傷唔少過加泰,一個一個義士不段被捕,你就係到好似開大台咁搞加泰集會,義士就一直比人打撚死,諗極都唔明,依家自己又唔係得閒,點解仲會有其他時間聲援加泰,而唔係聲援義士,同埋對我地自己又唔知有咩好處。
1. 你憑咩呼籲西班牙政府和平處理加泰示威;
2. 你憑咩譴責西班牙警察暴力對待示威者;

你唔係西班牙人議會嘅人 知名政客 或者國家首領 你咁講人哋只會當我哋on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞