加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
因為69 一百萬人上街
之後612 繼續二讀 條法案個陣已經傳會上馬
建制613 已經唔敢硬推

政府跟本唔怕你衝 只怕條法案制裁自己
你諗下今次區選冇DQ 點解
最盡只可以 以反警暴為名去connect
而唔係支持獨唔獨
615 拎出黎
612 晚已經有風聲會出
你話無就無?
加泰獨立連西方強國都反對,到時是但有幾個三毛舉下加泰旗同光復香港旗,全部媒體都會將兩者連結,話香港示威者支持加獨,我係中共既話就真係開心死。

集會嗌幾多口號都唔會夠幾枝旗搶眼!
你真係覺得推唔推 係港共同建制可以自己選擇?
搞手硬撚頸 全中國都支持你個集會
一句講曬
全球聲援啦屌
會唔會我同你估計唔到但唔好以為美國係一個人話事同一個黨話事

中共大把滲透係美國同時亦唔少美國人奶共,再出盡黨國機器宣傳實有美國奶共勢力用黎做文章話香港就係要搞港獨,中共口交部點spin你其實唔重要無人理佢,係背後奶共嘅英文媒體出黎spin
69 繼續二讀因立會夠票
612 之後建制唔敢投
中共怕香港獨立關稅區冇咗 先停

港共政府真是唔怕你衝
佢有槍有炮又可以拉你 佢冇乜損失

其實完全唔知點解要指定加泰黎支持,轉做支持全球民主自由就得,中間有一part咪講下而家加泰都有警暴問題等等,同時講下其他國家嘅情況
痴撚線
倒果為因
明明612係義士搏命衝擊
個功勞就俾撚左美國
屌佢老母
我唔講太多,我用返我頭先個post講個d說話

由歐債危機,歐豬五國開始
本身已經開始動搖既歐盟
當時已經大量討論緊歐盟分唔分南北區
甚至歐盟解體
你班仆街係咪失憶唔撚記得2014歐盟點解無出過聲幫我地?
老閪都知EU內部已經好撚多隱憂
2014仲有蘇格蘭獨立公投
2017加泰獨立公投,EU大佬德國個時直頭唔撚撐
你就知地區獨立威脅住EU
撐你老母臭閪呀?
到今日brexit單野已經煩撚到仆街
仲要未知後續會唔會引發脫歐潮

到香港要爭取老美同歐盟支持打中共
老美撐緊喇
你班on9撐加泰搞鳩歐盟
老美一個人打中共?
你估你香港重要得過成個歐盟?
美歐聯合作戰打中共
會為你香港放棄EU?
On9就返去睇歷史書先喇

仲有一班咩道德感召世人
繼續吹呀
你老母你同外國政府講道德感召?
當日2014收皮就係你班仆街
以為可以左膠到道德感召全港市民
最後你連你老母都感召唔到呀,道德閪
做實事喇,你班仆街
你以為自己好撚偉大呀?聖人上身?
你道德光環上身,換唔撚到盟友架
就連老美都要同其他國家聯手先打到中共
你搵個連實力都無既加泰黎聯你老母個閪呀?
大伏

大家咪撚去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞