加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
歐盟美元都反加泰獨立,你就走去支持?你嗰三點冇用的,人地只會當你撐加泰獨立,咪撚咁智障啦!搞嚟失曬國際支持就仆街了
係香港人對獨立敏感咋掛?觀乎而家世界上有幾多地區講緊要獨立?係香港人平時唔睇唔理先覺得好恐怖咋

邊個去定咩係一個國家?邊個去定個地圖有幾大?係個國家本身,但係d人民去決定?
加泰人搞公投,點解西班牙唔承認?咁樣係咪打壓?
唔同在咩?唔同在佢無老美撐所以就唔值得撐?
目標都唔撚一樣你瞓撚醒未啊屌你老母。其實衰啲講句,加泰根本唔撚關我哋事我哋事。去聲援佢就算成功都好乜都攞唔到。但係輸嘅話可以因為呢件事輸得好撚甘,你平時去舉加泰旗咪算撚左仲要搞個集會出嚟做乜鳩。所有嘢都應該以我哋呢場運動為先為主,只有鬼先想節外生枝搞散呢場運動
對人仁慈即係對自己殘忍
支持 會出
成班一知半解 又當人地無利用價值
活動好多野估唔到 往往試完會有意想不到嘅效果
又係劉穎匡
叫美國幫 就等於有綠卡等於美軍入城,你將所有嘢推到極端其實冇嘢好講。以為自己講得好撚有道理戇鳩鳩咁 縮番埋入你老母臭閪入面啦屌你老母 
數人數思考中
呢三個point要煲大 中英文都好
要開要頭就講明唔係撐獨立呀!!!
係撐反警暴
為免被誤解,請係集會一開波就講清楚,集會目的唔係支持加泰獨立而只係支持加泰示威者既人權。
你當我未訓醒喇,可唔可以解釋下俾我聽有咩分別?
同埋你既意思係係利益面前,自己既理念可以拋棄?當美帝唔認同,人地爭取緊既民主同自由就唔係民主,唔係自由?咁同LeBron跪支那有咩分別?
送彈藥俾對家屈你港獨?
一係你就咪叫加泰集會叫反警暴集會
如果有任何一個手足因為呢一個無謂嘅集會而被捕,你點樣負責?唔好同我講其他集會其他人遊行都有人被捕 咁佢哋負責人又點樣負責個啲說話。問題係你條撚樣搞一個完全唔撚關事既野而有機會搞到我哋嘅人被捕
push
之前夠話裝修會搞到美國唔過人權法啦
點解釋
Push
你住加泰架咩師兄?香港=加泰?咁都唔撚明個分別係邊?我一直都唔係講緊支持加泰就會失去美國嘅支持,而係條撚樣搞個無謂嘅集會出嚟有機會令到我哋嘅手足被捕。再加上衰啲講句加泰根本唔撚關我地呢一場運動事,搞呢個集會會蒙糊我哋本身嘅焦點。等我哋贏咗之後,話撚知你班友去聲援又好直接去加泰幫人手又好。根本唔撚需要急於一時係呢一個時候搞到一個無謂嘅就會節外生枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞