加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
tui
所以咪話你班人好撚虛偽囉,為左利益奶美帝,同其他人為利益奶支那有咩分別。
唔撚好唱榮光歸香港啦,你唔配呀。
agger 哩三點,
所以好明白美國其實已經幫到盡
雖然感謝你上次搞人權法案 但加泰就唔建議
你幾點見過乞丐幫乞丐乞討及發聲?
現時有人憐忟其中一個乞丐唔等於佢有能力或想幫曬兩個
鬼佬搞分離主義唔係講玩,有冇文宣手足幫手先
外國一見到你個集會有支加泰旗 觀感上已經自動spin左去支持加泰獨立
大部分人係唔會理你個集會真正目的係咩
你話自私都好 咁既局勢搞個咁既集會風險好大
本土都大把議題值得拎黎集會 我唔明點解要搏
利申 深黃 但我唔會去 sorry
問題係
有新疆大問題唔發聲先
走去支持加泰
法案又未過
D時機好錯
今日風向:自嘲自己係乞丐
乞丐就乖乖等人救咪搞咁多嘢

你條柒頭真係冇腦㗎喎屌你老母。求下你喺上面搵一個我嘅留言係話因為怕失去美國支持而唔好去搞呢一個集會。我從來嘅出發點都係話:
1.怕任何一個手足被捕 (冇謂take risks )
2.時機唔啱
3.蒙糊我哋場運動嘅焦點
理據唔夠強 好難解釋比淺黃聽 p牌表示唔支持
講得好,真係有需要好似民間記者會咁出黎講清楚我地做緊乜
完全唔應該搞,不嬲運動原則係唔干涉人地國內政治問題
自己自顧唔掂重有閒情逸致去聲援人地 真係好可笑
利伸唔會出 要block請自便
咁搞法不如聲援埋新疆果啲啦
大陸果面好多人因為政見而入獄
樓主幾時搞埋
反正都咁中意周圍奶
舉晒其他國旗囉
香港人做世界仔真係好出色
咁簡單嘅道理呢度竟然好好多人唔明,真係應該慶幸連登已經唔係抗爭主流
譴責西班牙警察暴力對待示威者

就呢點都值得出黎講啦
等最重要既人權法過左先,唔好搞呢d野住,怕夜場夢多
唔去
我地既立場好簡單:

1. 呼籲西班牙政府和平處理加泰示威;

2. 譴責西班牙警察暴力對待示威者;

3. 沒有人應該單因政見而被判監。

叻仔
宜家仲要大大支加泰星旗印係文宣出曬街
不反對又拎埋
一陣人數唔夠又肉酸
仲話因爲有激烈辯論所以更加要搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞