加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
我個人認為今次集會係「擦邊球」(大陸字sorry)

不過既然主辦單位有解說,就幫手推post,俾更多人了解完再決定。

建議主辦單位一定要準備好英文文宣
俾自己同有意參加者,熟識大會主題去應對外媒採訪

之前話人係加泰狗個條友出左來道歉未?
推多下
有無詳細歷史事件簿
push
好支持樓主講呢3點
建議加泰集會改為「聲援全球民主抗爭集會」
https://lih.kg/1668196
次次有新野都要嘈餐飽
Hi 01記者
光復香港時代革命呢句slogan, 721之前都俾人屌
願榮光歸香港又俾人屌
應該冇野有爭議性得過爆舖放火啦啩?
請問美國割咗未
首先香港人唔會有能力干涉到人地政治決策。而且我地係道義上支持加泰,唔係為政治問題集會。舉個例子,morey stand with hk都唔係支持香港獨立,都唔會有能力影響中港政治,法律上香港就係屬於中國,咁全世界都因為怕得罪共產黨,按你logic大家應該為賺中國錢,唔干涉中國內政,唔幫香港啦。咁幫左香港又俾中國ban左嘅south park,俾人boycott嘅暴雪係唔係好蠢損人不利己?香港人想人地無償幫手,自己就只顧眼前利益。

最後,其實都係開聲援下,企一晚,又唔係出兵

講錯野係一樣,但最重要係講完又做唔到
自已諗下你究竟想做個咩人
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
都係focus返係香港先好D
請問當初美國政府 歐盟有無公開反動你以前所quote嘅例子呀?
而家人哋美國政府表咗態唔支持加獨呀,係睇唔到定扮唔知呀?
咁大愛點解唔搞支持西藏同新疆集會呀? 人哋唔係喺同一片星空下咩?
虛偽!
到底點樣會得罪外國?又係做__ __會失民意?依家係講緊Power to the People
搞個聲援就係做大佬係咪太睇得起自己呀
We connect to democracy and freedom
我支持加泰 但我唔同意籌錢捐過去 做多左
而家我地義士都好需要經濟、物資緩助
連612批幾千都要審一大輪
人地個面經濟上未需到要我地幫
跪求樓主改一改
講開西藏
話說呢
美國官方立場上唔支持西藏獨立
2014年奧巴馬都講明唔支持西藏獨立
但自由西藏嗰班開宗名義搞獨立既人依然去到國會做遊說

然後Rubio依家搞緊Tibet Policy and Support Act of 2019
美國支持香港都係搵藉口搞中國
除非中國支持加獨
唔係美國點解要因為咁而唔過act
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞