加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
唔好將香港人前途押上
未有雙普選,香港未有黎明
唔好再節外生枝
兩邊都有功

但政治是現實
西藏 新疆都衝過 冇外國幫 下場點

64 有版你睇 中共唔怕死人 只怕利益受損
我們越激烈討論,是否越步入分化?不如簡單點,申請左既要小心處理,想去既就去,但要留意有否變質,唔想去既就唔去。

自治跟獨立是兩個概念。
拉.
主題唔清晰,比對家有位入,
劉穎匡請公佈取消集會
屌,示威者一路都有舉港獨旗啦
20號都有人舉加泰旗啦

有同一個主張嘅人有唔同意見有幾出奇

因為美國可能會misinterpret個意見對你不利,叫人地唔好表達意見?

因為中共會frame 你,你會唔會叫勇武唔衝立會?你緊係講唔會啦,馬後炮有幾易?

俾口交部 讚做得好
真係大撚鑊
所以我真係唔知班人係天真定係另有目的

當我退一萬步講要搞集會點解要係人權法關鍵時間搞?明明知道美國反對
算啦
唔改主題就唔去
支持
冇612衝擊拖延,
人權法個風點會繼續吹出黎,
612班義士用自己行動證明俾外國睇
香港要國際幫忙
唔好將功勞對等分,
人權法未通過未正式制裁時
我覺得唔配咁大光環
Stand with HK , stand with加泰 ,we connect
咁天真
真係玩左4個月都未比媒體抹黑過咁
未知媒體有幾大威力?
依家唔止係媒體
國家級外交部話港人支持加泰獨立
你要點反駁?
你有無得反駁?
依家你話唔係就唔係
你期望外國咁得閒睇同信你d市民仔整既文宣定外交部新聞?
Tui
唔割 反正人權法案過唔到就攬炒
但係依家係有個集會專門為加泰而舉旗你明唔明個意義係大好多呀?

就算搞,係唔係要係通過人權法最關鍵既時候搞?等法案過左我地香港人有返條對中共既防火牆先唔得?係唔係咁鐘意祼體同中共鬥?認清返自己目標先啦
仲同我講去左先解釋你知點解
去得都比人當係支持啦
要解釋你去搞社區播映會啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞