加泰集會係我入紙既,等我簡單講下點解要搞

1730 回覆
2327 Like 1084 Dislike
仲有 你講人權咋
大把藍絲紅媒黨媒幫你帶風向煲大佢呀
到時再辛苦喺國際為呢件事打輿論戰係咪on9呀
唔認同但體諒
咁你唔體諒埋樓主想借由聲援加泰人權爭取國際間重視人權的民眾的支持?
國際線就唔體諒?
又話唔係支持獨立,但又用星旗
全咩球呀失哂焦啦咁樣成件事
總之你去唔去你既事 唔想去就唔好去
而唔係一味叫人唔好去
咁麻煩唔好俾班熱狗搶foc⋯⋯
大陸人究講好多藝人或議員支持港獨啦,咁我哋又有做咩啊?大公文匯你又有理咩?如果啲民眾因為咁而割席,唔通我走去怪搞手啊?
自保啫 畀人紅媒少個位入
一,加泰聲援過香港
二,你可以搞埋聲援其他地方的集會,我都會支持你
呢個post睇到好多5毛狗 上曬水

樓主搞集會三大目的 睇清楚先好屌啦
樓主都講撚左冇資格為加泰人決定,所以冇提獨立與否呀

你地班on9柒完未呀
點解係星𣄃?
連結加泰先係聰明做法
乜7都有人叫唔好做架啦
紅媒不嬲都FAKE NEWS
你唔做佢都照屈
人地果3個POINT冇一個係講支持獨立
你咁驚比人屈唔好出街啦唔該
隨時比你害撚死
左膠拎個光環有咩用
個賭注咁大
話唔可以搞嘅 論點都係驚國際輿論 會spin去支持加泰獨立

認真想問
點解會覺得呢啲海外集會有能力搏到國際大迴響?
呢個前設點樣嚟
我唔會體諒自己鐘個頭埋去得罪歐盟同玩鳩美國
同埋體諒唔等於贊成,錯誤唔係犯完去補救係要預防
我地既立場好簡單:

1. 呼籲西班牙政府和平處理加泰示威;

2. 譴責西班牙警察暴力對待示威者;

3. 沒有人應該單因政見而被判監。

五毛撚含柒啦 睇清楚未呀
你都未答我
人權法最後因為裝修而衰咗
你係咪同侵侵解釋武力不對等?
定係你覺得裝修 美國就奉旨唔割?
其實不如直接道德高地
題目係反警暴極權,撐自由
跟住攞唔同國家做examples
可以有加泰篇,印尼篇咁
香港加泰connect呢樣已經夠gimmick
宜家係得大陸咁講,其他國家有冇人講香港想獨立?大陸只係宣傳俾自己國家人民睇,國際社會根本冇講過香港獨立,都唔會講,一講就冇得支持你香港。加上香港大部份人宜家都唔想搞獨立。
你要識玩呢
態度好少少有咁難?

從來冇質疑過樓主原意三個points
問題係
而家未集會已經喺文宣已經上令人有錯覺
一係就講明啲
你估國際媒體會當我哋裝修係打擊紅資定暴力發洩?
你點講打擊中資生態鏈但風向一定係俾人帶去暴力發洩
你估到時冇英文稿解釋俾外媒聽咩
同埋由頭到尾樓主都只係為人權同自己去幫加泰示威者 冇提支持獨立
美國、歐盟都唔支持
真係要小心俾支共向國際老屈香港與加泰一樣搞獨立
到時文宣輸哂
依家香港係跟大佬打中共
大佬都唔支持
無謂拆大佬台
令美國難做
我講我係支持香港獨立嘅,但搞手講今次唔關支持加泰獨立事(睇原po),啲人要spin支持獨立,咁你要點做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞