真全民健身 - 為抗爭者而設既屋企健身全攻略影片 (觀念+熱身+正式訓練)

1001 回覆
1054 Like 8 Dislike
Tui
胃炎,一路有食中藥
咁大獲
我淨係識叫人係唔好食會導致過敏既人前提下,食多啲高熱量但又唔飽肚既野就係咁簡單但係做到幾多要睇你自己,有效既

呢條友黎挑機,影人大頭,除人口罩

如果現場除左你得女人同小童,你有冇自信令佢自行離開
推,全民備戰
Push day推

胸推8-14 x 3set(drop set)(bar/db)

肩推8-12 x 3set(machine)

側平舉8-12 x 3 set(cable/db)

夾胸8-12 x 3 set(machine/cable)

-
帶氧日
-
Pull day拉

Deadlift x 3 set

lat pulldown 8-12 x3 set

寬握划船 8-12 x 3set(dropset)
Cable 反手下拉8-12 x 3set (dropset)
二頭ezbar 8-10 x set ,cable 8-12 x3set (superset)
-

Leg day腿

Squat 8 x 3set

Romanian DeadLift 10 x 3 set
Leg press 10 x 3set

下背屈伸 10 x 3 set

-
休息日

新手應該夠用高手細力啲屌
覺得側平舉冇咩用係街頭運動上
Tg ????
你要黎做乜?
lm
Push
幫推
On
有冇一對一訓練!
求下大家做運動,見到啲人連啲石壆都姐手姐腳咁跨唔過、畀個揹住10幾kg裝備嘅防暴後追三四個身位
請你地記住,就算無打倒人嘅力量,都要有逃走嘅把握,因為你連走都走唔甩就代表要其他手足照顧埋你
我冇資格訓練人
已經講左我冇任何教練牌照,亦唔係全職/兼職教練
我完全同健身產業冇關係
我既職業係維修員

如果你有任何鍛鍊上既疑難可以問我,如果你要拍片黎問下我動作有咩錯誤可以留TG比我
上次陪幾個女仔去行下後場
我好驚訝原來有人係過唔到矮過自己既欄
雖然我唔識跳欄技術但係任何欄只要跳到上去用雙手撐住好似DIP(雙桿撐)
然後就可以好輕鬆一隻腳踩上欄,再用果隻腳發力跳過去

我見有人可以跳得好靚但我唔識
完全冇撚聽我啲片,嬲嬲地
返完夜訓覺先,訓醒答你
有用!全民運動!!!
謝謝大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞