真全民健身 - 為抗爭者而設既屋企健身全攻略影片 (觀念+熱身+正式訓練)

1001 回覆
1054 Like 8 Dislike
HKTV都幾多隻下
我望兩眼覺得呢三隻都OK

BlueBeach - 【5個裝】阻力帶 拉力帶 家庭健身 阻力訓練帶 伸展運動 力量訓練 物理治療

OneTwoFit - 彈力帶 拉力器組合 15件一套裝

VIVIESTA SPORT - 全身訓練健身阻力圈

如果我買應該會買VIVIESTA SPORT - 全身訓練健身阻力圈呢隻,即係我用緊既普通長條圓圈設計

而OneTwoFit - 彈力帶 拉力器組合 15件一套裝 好似有個優勢就係佢係最方便將幾條加埋一齊增加阻力,應該都幾好用,用法同我示範果隻有少少唔同不過連登全部醒目仔應該全部識變通架啦
啞鈴桿鈴都可以唔超負苛
只要你忍到手係力盡之前停手就得
不過新手多數1.唔力盡唔心息 2.唔知自己可以做多幾多下
試著睇撚哂然後屌我咁撚廢就摺埋一二邊唔好獻醜
不要說推
黃色字再加呢個名
睇見都覺得熱熱地,開返個冷氣先
主要係輸裝備
不過哪來的裝備?
唯有肉體或多或少補貼下
我都冇打仗既覺悟
如果我有我就唔會做呢啲濕鳩野,直接上陣殺敵
依家只係單方向比人屠殺緊
lm
練好d體能至少有機會自保
唔係拖累人等人救
我貪平買咗呢隻
見佢同恩師你做嘅船娃撐艇一樣

https://www.hktvmall.com/p/H6336001_S_A1211013
我講果3隻都平過佢wor
唔好叫我恩師啦起雞皮啦
都係咁用姐,呢隻冇一個圈,冇得COOL住之後揀拉一條/拉兩條 (睇返下拉訓練個PART)
整體上都差唔多既

呢隻優點應該係收藏可以摺疊得更細
事實的確係咁
題外話:你覺得張圖個女人做坐姿划船做得點?
係咪沉肩拉後嗰個動作做得唔好?
拉唔到背肌,反而用咗膊頭嘅力
thanks
我應該會買 "OneTwoFit - 彈力帶 拉力器組合 15件一套裝"
貪佢方便調較唔同重量同埋有啲配件可以喺屋企唔同地方做到 (屋企好細)
向後拉有機會用到後膊
後賻會令手肘向後收,但佢手肘位置都冇咩問題
佢冇沉肩係借左斜方肌既力量
同埋前臂冇指向阻力來源,借左二頭既力量

如果係坐姿划船黎講唔係做得咁好,不過訓練最緊要係動作模式同你既目標相近
如果佢玩一種運動係要縮起膊頭用埋二頭令個拉有向上既方向,咁樣去訓練係冇問題既~
諗住同巴打你搞吓笑

貪佢一套齊哂輕中重三款

買返嚟再實測吓先
pish
學到好多野

一打唔洗找
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞