重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
光復香港
時代革命
光復香港 時代革命
同意 如果真係要走 麻煩嗌走嘅人講清楚依加到底邊一個情況所以要撤 而唔係一咪嗌撤
其實清到場咁又點?
今日我地廿萬人和平遊行集會,入夜警察清場,速龍出場,全世界be water, 撤。
聽日再來和平集會,清場又全世界撤。
後日,下星期,等等繼續。
日日都十幾廿萬人和平集會,清場就走,到底有咩問題?
可以對政府做到施壓,有國際輿論,又無不必要死磨損傷。我只係覺得,無須下下同差佬死磨。

當然,要公民抗命的前線我非常尊重,你地用你地的生命同前途去對抗不公義政權。

所以我唔會叫前線走,但我希望前線行動前,諗清楚你到底想要乜。你留係到,到底為左乜?
1.係為左對黑警報復,對事不對人,所以要扔雜物,攻擊差佬
2. 公民抗命,做好被捕的準備,要彰顯政權的無恥
3. 保護後面無辜的市民

如果係第二點,我非常尊敬你,你係香港人的英雄。你明知犯法,但仍然無懼,寧願被捕,只為彰顯公義。

如果係第一點,我非常不同意。依家要的不是報復,不是要打死班黑警。是要對抗政權,請對事不要對人。黑警只是棋子。
第三點就更無謂,人地後面要走就會走。
我開post問點解尋日潰不成軍郁d就慌張走難, 成班左膠衝出黎屌鳩我啦
有班和理非真係唔屌得架
你比佢地返金鐘唱今天我算啦
超置頂呀!唔準跌!!
以家人地警察 愈黎愈早清場 根本就知你地成班要撒。就係因為有班仆街日日話撒
永遠支持前線
我覺得大家應該認清事實
真係喺前線食彈食煙都唔走嘅人一直都係少數

以往企後前線後面嗰back up班係見到煙就會退
退一條街如果見平靜咗又上返前咁

但尋晚元朗被狗前後包抄路窄巷多
退就退上西鐵
上咗車一去就9里遠好難會再返翻嚟

今次抗爭咁耐都係本住不割蓆先做到
多體諒 少互屌 啦
下下同防暴警磨爛蓆自己都傷,就算係清場清得易咁點,咪每個禮拜嚟一轉,每次都要鬥到最後一刻,consumable 物資會去得好快。到有一日無 resources 就連上街到難
永遠支持前線決定!
不分化!!!!!
支持勇武派,無你地既話,根本和平遊行集會係爭取唔到成績。但衷心既一句,大家萬事要小心。
下次再有人扮指揮叫人走,真係唔好怪人直接屌
又推一個
我係和理非
祝大家好運
和理非唔好阻住人,害死人架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞