重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
一齊討論下香港前途
https://lih.kg/1373199
永遠支持前線決定
前線只會係以下三種情況下徹退
1)所有逃走路線已被包圍並無任何示威者設防線,前有追兵,後無退路
2)警方使用對人體造成永遠傷害武器 e.g. 實體/水炮車 etc
3)尾班車已經/即將開出 留守人數少於警方人數 被圍捕機會極大
除非有以上三種情況出現,唔係我地係唔撚會走既,

講真 依3點真係重點 想知好耐嘅野
唔好意思我真係覺得依段係最最最應該頂置
前線勇士們 辛苦了!
經一事蔡一智
有人主動留低係想後面既人跟住一齊留

但主動留既人一定要好早既時候說服其他人一齊留

否則只會令自己深陷險境
唔好俾藉口自己

最簡單由物資做起,唔知做乜既都留意下周圍有冇野需要幫下手,簡單既例如遮陣,傳野,綁下野等等。

慢慢一步一步提升自己既熟練度,再判斷自己可以去到咩程度或者適合做咩角色。

加油。
大佬,技術層面嘅嘢唔使討論住…
而家要清楚宣揚返前線嘅理念出去
終極目標就係令港共政府冇任何武器同手段有效壓制人民,產生巨大民主壓力令人民的訴求成真

我無恥和理非撚一名,你唔屌撚醒我真係唔明架。要豬仔們無條件支持前線,班豬仔都要知道前線的目標架?否則文宣如何配合
元朗你走得去邊 元西封埋你要撤就真係要上公路or訓山喇
推,支持前線所有決定
支持前線勇武 !

今日因為後方同前線溝通不足,聽到話前線7:30開始撤,大家先開始退。

之後的活動大家要識做啦!!
推!!
明天夢中見
多謝前線既付出
Agger
如果差佬清場一次難過一次,就總有一日,唔洗再有「下一次」。

上星期喺上環又係咁
要走自己走 唔使出聲
推呢個!好過我個po好多

btw最撚憎啲家長式冷氣軍師係live落order! 你地只需要show your support!
好心你班冷氣軍師幫手推下最新消息仲好喇
你諗都既野 前線點會無諗講
事實係你打緊既唔係黑警唔係特區政府
你打緊既係共產黨
邊有可能一次就推翻佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞