重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
支持!我一有講過惡性循環論
咁公海谷見到前線叫7:30走,真定假?
永遠支持前線決定
永遠支持你地
其實大家如果有行動升級或者攻,應該人等多人既時候做(今日1600-1800)。和理非係附近,佢地可以保退路,因為政府要比佢地走,唔會包死哂。

1800之後,人數急速下降係好正常現象,成個星期既討論,共識都係入黑前後差不多要走(1900-2000), 咁樣前線係咪應該開始討論下守到幾點/仲有咩想做/目標係咪達到左。因為人開始少係必然。

我同意令警察清場愈黎愈難既論點,但係當你人少,清場就注定容易,今日目標應該唔包括佔領/留守,但現場情況變化太大,好難同原定目標一樣。。。。所以要改善既地方其實係溝通依一個環節,前線同後方好需要一組負責通訊既小組,可以同唔同既前線盡快有一個現場既共識!注意係現場既共識!之後再由前面spread去後面,後方要諗既係自己去/留,而唔係拉前線走。

不過前線應該知道企得係後方既兄弟其實接受程度唔會好高(即係唔會留到好夜,大致上,元朗黑社會區2000前就走,港島區2100-2200就走)

所以
通訊小組必需成立,就好似通訊兵/傳令官一樣,建議組內要有大聲公

sorry for 1999
你係唔想有傷亡
但成日前線傷係因為後排嘅人走咗
驚條撚
依家係清朝勇字當頭就可以贏?
要有智慧、現場情報同冷靜先可以贏

我哋要嘅唔係每次都以流血同被捕結束
係要留住有生力量同政府持久戰呀
勇武手足少一個就一個架啦
講多次,小心散水狗
多謝
ok
多謝前線
Pish
明白了
之前大家都係擔心又唔明
尊重前線決定
信任前線
一直都尊重前線嘅決定

小妹一直都覺得
既然自己冇能力或有包袱,唔可以上到前線,唔可以留到太夜嘅人,要入夜前、行完咗、送完物資就走嘅人,根本冇資格judge前線所做嘅一切

反而要諗下人哋可以咁勇武、咁落力去留低去犧牲自己,而唔喺喺度淨係一味質問前線點解唔散點解唔走
你可以自己走,冇問題
但係唔駛叫人
希望走唔走在場人士決定
催淚彈你地有防衛 後排冇
加上唔想你地係前面比警棍打爆再拉返去

知道你地有準則 但都唔知點幫到你地
你要知道後排唔走 包夾時最後面就係咩都冇既人
你頂住一條路但後面30分鐘左右就會有一隊進攻
而果一邊係冇勇武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞