重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
push
同意
琴日元朗街頭見到街尾少少煙,啲人已經驚到大叫再急急腳走之後一聽到聲就發作明明只係啲狗坐個盾落地下扮有仕氣⋯⋯

和理非可唔可以升級做和理優(雅自衛)?
咪撚有人叫退你就嚇到抜足狂奔?
做下少少判斷力保持冷靜啦,你都落得場就預左可能要食少少少少煙

都係少少姐。就算只係得條濕毛巾同普通口罩好似走火警咁,以後排既距離其實安全

利申:和理優
明白了

支持前線手足
咪撚當佢地condom!
對唔住 但我明多左你地既諗法 會盡力幫手
發覺啲人好似閱讀理解能力有問題咁
個post已經講得好清楚
我地要做既,係令差佬清場一次難過一次,唔係一次易過一次

啲人仲係咁想共識幾點散,本來呢點就好睇現場情況
樓主已經整合埋三個考慮撤嘅原因
仲要繼續問共識嘅係咪無腦架,自己決定啦

唔係話be water就係來去匆匆
Water can flow or creep or drip or crash.
我地宜家要做嘅仲要係去drip同crash
我地出黎係要迫使政府正視同回應訴求,唔係想每個星期出黎聚下、撚下狗呀

同埋成場運動最大嘅困難係資訊傳達,唔該大家講野時講事實發生咩事唔好再講啲建議人點做點做
好似琴晚無車停朗屏,成班列車嘅手足係咁叫「快啲跑上黎」,搞到我一頭煙,入到車廂先知呢架係最後一班車停朗屏
下次可以試下叫「往紅磡最後一班」大家自己決定上唔上,可能有啲人上唔到就過元朗增援呢
多謝出過黎一齊發夢嘅手足,呢場民主運動見證住香港人進步
就係勇武太珍貴 先唔想俾人捉一個小一個
捉哂咁之後點
你地可以揀唔撤 但可唔可以犧牲更加有價值啲
我地係對政權 俾班牛屎佬知你地難清又點
777多謝你地喇 呢場仗又捉走班勇武精兵
推!
明白哂
push
唔止琴晚啦
中聯辦個晚都係成堆人黎前面叫人走
明白哂你地理念
但清唔到場又點
增加政府成本的話
每次搞到封哂路 令佢地出哂防暴
之後就撤退都可以架🤔
咁就被捕同受傷
瞓醒再推
Push
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞