重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
真心 唔好次次都有條友周圍同人講幾點走 然後傳下傳下就變左前線決定果個鐘數會走

發夢自己唔係前線既手足 但係我覺得咁樣就走真係好對唔住前線既手足
心聲
見到散水撚 大大聲屌撚走佢
明白曬, 啱啱就係有呢個疑問...
又有一啲人話走,又有一啲又話唔好走,到底走定唔走啊,點解唔走呀,, 成件事好亂

而家知道! 支持前線! 無前線唔會有今日!
不分不割! 我冇嘢講! 愛你地!
點定義前線
岩岩西鐵明明就比人包緊
終於叫得晒人走上西鐵 下面冇晒人
點知原來又有人守西鐵唔走
今晚已經見過好多次前線走左
後面有人上左黎變左前線
佢認為自己係前線又唔走
不斷循環
希望手足答下 先搞清楚少少嘢
因為發夢自己呢幾次都無上前線唔肯定前線點諗

其實前線多唔多人知後面咩情況
有時後排係後前線唔知比人包抄緊
所以當後排比狗夾嘅時候就會有人覺得要同前線講退
想知巴打其實前線知唔知
例如會唔會有人mon住tg睇下有冇比人夾咁

如果有嘅
下次再有人叫散我必定屌走佢地

感謝義士們嘅付出
我永遠支持勇武前線
尊重前線決定
Push
多謝你令我地對前線有更多了解
我諗今日出現左幾個問題
1. 和理 以為 "730走係前線決定"
2. 後排同前排溝通唔夠
3. 後排一直唔理解樓主講既 "前線理念"

呢一刻連登好似好分化大家互屌緊
其實今日係好好機會俾前後排了解對方更多

今晚訓醒, 冷靜完,和理勇武要重新connect
明天重新出發

728 見
明白,respect
所以我真係好憎人叫人撒果陣叫be water 散水咩屌

同埋次次都話係和理非就夠 唔使勇武
話比對方知,我地唔係輕易屈服
推到俾多啲人見到
其實呢啲上次上環事件我都講過
一聽到啲狗話出車又走
n百米有防暴又話走
元朗有車出緊來又要走

都唔明啲人咁驚做乜出來
一句be water好似萬能咁
支持前線決定
永遠支持前線
去到情況1或2,流血同拘捕都好易發生。
情況1警犬已封所有去路,會變到新城市一役咁,流血被補都一定會出現
情況2暫時未出現過,但出得水炮車,以而家嘅警犬情緒,你覺得可以唔用唔傷到人就俾大家全身而退?

好坦白,目前為止每一次運動最後結果都係催淚彈開槍流血衝突然後我地譴責班狗,手足傷一個就係傷左一個,俾人拉一個就少一個,前線們唔怕受傷唔怕被捕我尊敬你地,但大家都係想前線兄弟們能安全離開,留得一個得一個
我只可以講 :
唔撤就只會越搞越夜。
越夜越難撤。
越難撤就要死鬥守退路。
越夜狗越癲,越多時間比佢分配人手去伏人,越多人被補。

連撤人需要嘅時間都唔可以肯定。
當你覺得要撤嘅時候就根本可以注定要惡鬥,有人流血同被捕。

如果早啲散同學白衫咁撤,根本唔需要死守。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞