重申多一次,唔明點解前線要留既請入,前線只會係以下三種情況下徹退。

2271 回覆
13828 Like 283 Dislike
你講緊邊個樓主先

我個立場係,勇武有責任比指令後方,同埋話比後防知佢地最遲幾點走

而我依加收到的訊息,係如果情況順利,勇武係永不撤退
既然如此,大家如果想齊山齊落,就要有心理準備通頂
如果通唔到,咁可以自己走先,但唔好叫其他人走
物資站有免費裝備派發
攞左唔好dum
支持 萬事小心
發夢企係中前排西邊圍村其中一條細路出口頂住
本身半個和理非,發夢上過幾次前線冇full gear
今次知天黑危險為左尊重前線,過左1930都未走

點撚知冇人提醒下
突然人群被推跌,突然一班防暴殺埋黎我隔離
同我一齊守住出口既人都跌低晒
仲有個係我隔離比防暴禁住落地,我因為佢咁先走到

前線戀戰唔肯走既結果係
令後排有義氣冇Full gear既和理非走唔切
咁樣令下次又少左和理非陪你留守
Be water ok?!

再加上今次元朗地勢、近民居同白衫灰衫人既危險因素
唔適宜戀戰唔走
保留體力留比728更好
「Be Water~ Be Formless Shapeless 」
除左聚散~ 係咪仲包括以唔同形態 以唔同身份 唔同職業 唔同位置 唔同形式繼續抗爭落去~?
各自爬山 加油
絕對尊重前線兄弟努力
咁你不如開個新post 討論下?你呢度講,睇黎會唔夠多人接收到你想傳達嘅嘢喎?
繼續推
開一個新post好辛苦架...有排推post, 要係其他post洗好耐先招倒人討論
你見我個post有一半倒都係我自己講野,基本上討論post係好難上熱門

借依個post chain 相比下易好多
Push
support
聽老豆講完 只要一路搞鄉黑 何妖仆硬街
https://lih.kg/1374679
推呀
建議每次示威搵個傳聲筒同記者/和理非溝通多啲你哋嘅諗法,唔係要人哋支持你,但係只係話畀人聽你哋諗緊啲咩。 同埋唔需要出樣,你可以擰轉身同立場或者蘋果嗰啲做訪問佢哋會ok。
明白晒!
對唔住 我依加反省
永遠支持前線決定
點都好 希望你哋平安
Agree, 我唔係發夢企前線,屌我P牌同和理非都要講

1) 戀戰係個問題
次次一拖太長唔叫撤都總會有人慢慢走
而警方就愈多時間準備包抄
當後排中排人愈少,前線就愈危險
正如前有人講少一個前線就係少一個
大家都知前線係好珍貴,冇人想見到你哋受傷、被捕

2) 其次係溝通問題
我發夢企過一兩次前線
感受到前線冇後排班人睇住電話收風收咁快
前線一係Ignore一係屌9傳消息傳撤退時間既人
下次可唔可以換成
同傳消息既人講你哋既諗法、考慮下被包抄既可能
推俾更多人睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞